Νέα γήπεδα γκολφ στο Navarino Hills παρουσιάζει η Costa Navarino 28/11/2018

Δύο νέα, εντυπωσιακά γήπεδα 18 οπών προσέθεσε στη φαρέτρα της η Costa Navarino, με τον θρύλο του Ryder Cup και δύο φορές νικητή Masters, José Maria Olazábal και το γραφείο του Olazabal Design, να υπογράφουν τον σχεδιασμό τους. Με την προσθήκη των νέων γηπέδων, τα οποία αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του 2021, η Costa Navarino θα διαθέτει 4 γήπεδα συνολικά, σε απόσταση μόλις 13χλμ μεταξύ τους, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση της ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς γκολφ ανά τον κόσμο.

Με θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου και το Ιόνιο Πέλαγος, περικυκλωμένα από το μοναδικό φυσικό τοπίο της Μεσσηνίας, τα δύο νέα, par-72 γήπεδα έχουν μήκος 6.466 και 6.280, απλωμένα σε 1.250 στρέμματα γεμάτα εναλλαγές: το ένα γήπεδο ακολουθεί αγωνιστικές προδιαγραφές προσφέροντας πλήθος προκλήσεων, ενώ το δεύτερο κινείται σε βατά επίπεδα για γκολφέρ όλων των ικανοτήτων. «Νιώθω περήφανος που έχω την ευκαιρία να σχεδιάσω τα νέα γήπεδα σε αυτήν τη μοναδική τοποθεσία» ανέφερε ο José María Olazábal κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Navarino Hills, υπογραμμίζοντας ότι ο βασικός στόχος είναι η δημιουργία γηπέδων που εναρμονίζονται πλήρως με το περιβάλλον.

O κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Πανόραμα Α.Ε., ιδιοκτήτριας εταιρείας του Navarino Hills, σημείωσε ότι το έργο αυτό «τοποθετεί την Costa Navarino ανάμεσα στους κορυφαίους αειφόρους προορισμούς και αντανακλά το υψηλό επίπεδο και την ποιότητα της Costa Navarino», ενός διεθνούς, υψηλών προδιαγραφών τουριστικού προορισμού, η αναπτυξιακή φιλοσοφία του οποίου κινείται διαχρονικά γύρω από τον άξονα του σεβασμού για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία.

Η επίσκεψη του José Maria Olazábal στο Navarino Hills έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης του Ομίλου ΤΕΜΕΣ για τη συνεργασία με την Consillium S.A., στο πλαίσιο της στρατηγικής για την περαιτέρω ανάπτυξη του γκολφ στην Costa Navarino. Πρόκειται για συμφωνία σύμπραξης 50/50 για μία από τις θυγατρικές του ομίλου, την ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Ε., με μία από τις επενδυτικές εταιρείες που διαχειρίζεται η Consillium, για την ανάπτυξη και λειτουργία τoυ Navarino Hills, καθώς και για τη λειτουργία του γηπέδου γκολφ The Dunes Course.

Στην πρώτη περιοχή της Costa Navarino βρίσκονται τα ξενοδοχεία 5 αστέρων, «The Romanos, a Luxury Collection Resort» και «The Westin Resort Costa Navarino», οι ιδιωτικές κατοικίες «Navarino Residences» καθώς και μια μεγάλη γκάμα αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Σε συνδυασμό με τις υποδομές για τα γήπεδα γκολφ, αποτελούν στη Μεσσηνία ένας προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου.

Ιωσήφ Πρωϊμάκης