Η Θεσσαλονίκη παίρνει… τον «Δρόμο του Μεταξιού» 10/10/2018

 Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τον Γενικό Γραμματέα του UNWTO Zurab Pololikashvili.
Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τον Γενικό Γραμματέα του UNWTO Zurab Pololikashvili.

Με βασικό στόχο την ανάδειξη του κυρίαρχου ρόλου και της σύνδεσης του «Δρόμου του Μεταξιού» με το παγκοσμιοποιημένο τουριστικό περιβάλλον, διεξάγεται φέτος το 8ο συνέδριο για τον τουρισμό στον «Δρόμο του Μεταξιού» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού από 10 έως 12 Οκτωβρίου, κάνοντας την Θεσσαλονίκη την πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που υποδέχεται το διεθνές αυτό φόρουμ.

Πρόκειται για την πρώτη Διεθνή Συνάντηση του Π.Ο.Τ. που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, μετά την εκλογή της χώρας μας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού, αλλά και σε ευρωπαϊκό κράτος-μέλος του «Δρόμου του Μεταξιού».

H διεθνής αυτή συνάντηση θα υπογραμμίσει τα οφέλη της διαπεριφερειακής συνεργασίας και του διαλόγου και θα εστιάσει στη δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων, διακρατικών στρατηγικών μάρκετινγκ και εργαλείων τουριστικού μάνατζμεντ. Στο πλαίσιο της συνάντησης, έχουν προγραμματιστεί: στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή Υπουργών των κρατών-μελών, στοχευμένες συνεδρίες αναφορικά με τον ρόλο και τη διασυνδεσιμότητα των ιστορικών δρόμων του μεταξιού στο διεθνές προσκήνιο, ειδική συνεδρία σε συνεργασία με τον Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο Ασίας - Ειρηνικού (PATA), για την αξιολόγηση του ρόλου του «Δρόμου του Μεταξιού» ως «γέφυρα» συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας και B2B εκδήλωση που στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ ευρωπαϊκών και ασιατικών φορέων.

 Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κωσταντίνος Τσέγας, η Προϊσταμένη της Περιφερειακής Υπηρεσίας του Υπουργείου Τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία Περσεφόνη Τρίχα,ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού Γιώργος Τζιάλλας, από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας ο κος  Δημήτριος Γκουγκούλης, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κωσταντίνος Τσέγας, η Προϊσταμένη της Περιφερειακής Υπηρεσίας του Υπουργείου Τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία Περσεφόνη Τρίχα,ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού Γιώργος Τζιάλλας, από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας ο κος Δημήτριος Γκουγκούλης, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα.

Mε τη συμμετοχή 34 κρατών-μελών του Προγράμματος του «Δρόμου του Μεταξιού», μελών του Π.Ο.Τ. και διεθνών εταίρων και σε συνεργασία με τον Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο Ασίας-Ειρηνικού, το διεθνές φόρουμ γίνεται σε διοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από κοινού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και το Υπουργείο Τουρισμού, ύστερα από την επιτυχημένη διεκδίκησή του με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ευρωπαϊκού Διεπιστημονικού Κέντρου Τουρισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Convention Bureau.

 Ο Γενικός Διευθυντής του Grand Hotel Palace Παναγιώτης Ζελελίδης, η Managing Director του TCB Ελένη Σωτηρίου, η Πρόεδρος ΜΕΑΣ Τρίτων Χριστίνα Καραμίχου, η Managing Director των «The Luxury Hotels» Ντόμη Δεδέογλου, ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili, η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η  Διευθύντρια Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής του υπουργείου Τουρισμού Παναγιώτα Διονυσοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.
Ο Γενικός Διευθυντής του Grand Hotel Palace Παναγιώτης Ζελελίδης, η Managing Director του TCB Ελένη Σωτηρίου, η Πρόεδρος ΜΕΑΣ Τρίτων Χριστίνα Καραμίχου, η Managing Director των «The Luxury Hotels» Ντόμη Δεδέογλου, ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili, η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η Διευθύντρια Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής του υπουργείου Τουρισμού Παναγιώτα Διονυσοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

«Με τη διοργάνωση τoυ 8ου UNWTO International Meeting on Silk Road Tourism που αποτελεί την κορυφαία διεθνώς διοργάνωση του Δρόμου του Μεταξιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, η Θεσσαλονίκη μπαίνει δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη του συνεδριακού τουρισμού και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προβάλλεται για πρώτη φορά σε τόσο υψηλό επίπεδο και μέσα από ιδιαίτερα δυναμικά δίκτυα, ως διεθνής τουριστικός προορισμός. Ζητούμενο η κεφαλαιοποίηση των αποτελεσμάτων του Συνεδρίου μέσα από συνέργειες με φορείς και οργανισμούς, μέσα από δράσεις και κατευθύνσεις που θα αναδειχθούν από το Συνέδριο, ώστε η Θεσσαλονίκη και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να αποτελέσουν ανταγωνιστικούς τουριστικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στην επόμενη πενταετία», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος.