20 χρόνια «Du Lac» 04/10/2018

To πολυτελές ξενοδοχείο γιόρτασε τα 20 χρόνια του στην αιχμή της φιλοξενίας των Ιωαννίνων.  

Τα είκοσι χρόνια προσφοράς στο χώρο της φιλοξενίας, γιόρτασε το ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα το απόγευμα της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου. Έχοντας την τύχη να μείνω πολλές φορές εδώ στο παρελθόν, αποδέχθηκα με χαρά την πρόσκληση να παραστώ στη γιορτή, η οποία μου έδωσε την ευκαιρία να συνειδητοποιήσω για μια ακόμα φορά πως το δυνατό χαρτί του συγκεκριμένου ξενοδοχείου είναι ο τρόπος με τον οποίο το αντιμετωπίζει η οικογένεια Νιτσιάκου: σαν προέκταση του σπιτιού της, έναν χώρο πάντα ανοικτό για φίλους και επισκέπτες.

Αυτή η αίσθηση της φιλοξενίας με προσωπικό χαρακτήρα είναι ίσως πέρα και πάνω από το τεράστιο spa, τους εντυπωσιακούς κοινόχρηστους χώρους με τα αναπαυτικά σαλόνια, το υπόγειο τούνελ που συνδέει τα διάφορα κτίρια του ξενοδοχείου, τις πολύ κομψές σουίτες με τα έπιπλα Κούρτης. Όλα αυτά μάλλον απορρέουν από την επιθυμία της οικογένειας να προσφέρει το καλύτερο όχι μόνο στους επισκέπτες της αλλά και στην ίδια την πόλης τους, δημιουργώντας ένα ξενοδοχείο-σύμβολο των Ιωαννίνων και μάλιστα σε μια περιοχή τους που μέχρι το 1998 που λειτούργησε το Du Lac ήταν εκτός χάρτη.

Στη σύντομη τοποθέτηση του κατά την έναρξη της εορταστικής βραδιάς, ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής κ. Θεόδωρος Νιτσιάκος αναφέρθηκε στο όραμά του να δημιουργήσει ένα πολυτελές ξενοδοχείο το οποίο θα έδινε πνοή και δυναμική στον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής. Περιέγραψε με χαρακτηριστικό τρόπο τις προτροπές που δεχόταν ώστε να μην προχωρήσει στην επένδυση αλλά και τη δική του αποφασιστικότητα η οποία έμελλε να είναι καθοριστική για την επίτευξη του στόχου. Εξήρε το διαχρονικό ρόλο της συζύγου του κυρίας Μαίρης Νιτσιάκου αλλά και τη συμβολή της στην επιτυχία του εγχειρήματος. Μίλησε επίσης με θερμά λόγια για τη συμβολή της κόρης του Αγγελικής, στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.

Από την πλευρά της, η διευθύνουσα σύμβουλος κυρία Αγγελική Νιτσιάκου, η οποία συνεχίζει δυναμικά το έργο και το όραμα των γονιών της, επισήμανε τις προκλήσεις για τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και την ανάγκη περαιτέρω διασύνδεσης του τουριστικού προϊόντος με τις «αληθινές» εμπειρίες που προσφέρει η περιοχή των Ιωαννίνων. Σημείωσε επίσης, τη σημασία των συνεργιών μεταξύ τόσο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων όσο και των φορέων για μία πραγματική τουριστική ανάπτυξη, την οποία έχει ανάγκη ο τόπος. Η βραδιά ντύθηκε από τους ήχους των πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και του jazz σχήματος Third Floor Quartet, ενώ το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας, ο πρέδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος αλλά και φίλοι και συνεργάτες. 

Βαλσάμης Δουκάκης