«Woof Club»: pet-friendly app με ελληνική υπογραφή 04/04/2017

Πιο εύκολες οι διακοπές με το αγαπημένο μας κατοικίδιο

H ελληνική startup είναι η πρώτη online concierge υπηρεσία για τους ταξιδιώτες με κατοικίδια και τα pet friendly καταλύματα.

Η startup εταιρεία «Woof Club Travel» είναι ο πρώτος εξειδικευμένος σύμβουλος τουριστικών επιχειρήσεων που δηλώνουν pet friendly, αλλά και η πρώτη online concierge υπηρεσία για ταξιδιώτες με κατοικίδια. Η Έλενα Δέδε και ο Χαράλαμπος Δέδες ξεκίνησαν την πορεία τους τον Ιανουάριο του 2016 εστιάζοντας στην παροχή τουριστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.


«Ο σπόρος της ιδέας άρχισε να φυτρώνει όταν συναντούσαμε στον ευρύτερο κύκλο μας σοβαρά προβλήματα πηγαίνοντας διακοπές με παρέα και σκύλο. Προβλήματα που εντοπίσαμε κυρίως στην έλλειψη τεχνογνωσίας για την υποδοχή σκύλων. Έτσι, σκεφτήκαμε ότι υπάρχει περιθώριο να κάνουμε κάτι για να βελτιωθεί συνολικά η κατάσταση και κατ’ επέκταση η εμπειρία, ώστε οι ταξιδιώτες να νιώθουν πραγματικά ευπρόσδεκτοι και να βελτιωθεί η όλη ταξιδιωτική συνθήκη. Στην πραγματικότητα ήρθαμε να θέσουμε τα pet friendly standards, δίνοντας τεχνογνωσία στους μεν και ασφάλεια στους δε, σε ένα πεδίο που δεν υπήρχε κάτι άλλο παρόμοιο. Σε μία χώρα που αυτή την στιγμή κατά μέσο όρο 1/3 καταλύματα είναι pet friendly. Στο εξωτερικό ο ανταγωνισμός είναι υψηλός μεταξύ των ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά κυρίως σε in-house επίπεδο και πρότυπη αγορά σε αυτό τον χώρο είναι ξεκάθαρα οι ΗΠΑ», δηλώνει η Έλενα Δέδε.

Η βεντάλια των δραστηριοτήτων τους διοχετεύεται σε δύο κανάλια. Προς τους ταξιδιώτες και τους ξενοδόχους. Μέσα από την πλατφόρμα της Woof Club ταξιδιώτες με κατοικίδια μπορούν να κάνουν κράτηση σε ένα αξιόπιστα φιλικό προς το κατοικίδιο τους κατάλυμα, να λάβουν γνώση της πολιτικής κατοικίδιων των διαθεσίμων καταλυμάτων πριν την κράτηση, να επιλέξουν προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν στο κατοικίδιο τους, τα οποία θα έχουν διαθέσιμα κατά την άφιξή τους, όπως ενδεικτικά: κτηνιατρική κάλυψη, δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν με το σκύλο τους, pet-friendly tours, pet sitting, grooming, παιχνίδια, λιχουδιές και να ενημερωθούν για τους pet-friendly χώρους εστίασης και τις pet-friendly παραλίες του προορισμού τους. Από την άλλη πλευρά, η Woof Club παρέχει στις συνεργαζόμενες pet-friendly ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τον απαραίτητο εξοπλισμό υποδοχής κατοικίδιων και πρόσβαση σε δίκτυο εξειδικευμένων επαγγελματιών, ενώ συντάσσει παραμετροποιημένες πολιτικές κατοικίδιων ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε καταλύματος.


Οι υπηρεσίες απευθύνονται επίσης σε επιχειρήσεις ενοικίασης σκαφών αναψυχής ή ιστιοπλοϊκών, σε ακτοπλοϊκές εταιρείες, αλλά και επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης. «Στόχος της Woof Club είναι να αποτελέσει μέσα στα επόμενα χρόνια ένα διεθνές benchmark για τουριστικές επιχειρήσεις φιλικές προς τα κατοικίδια, να παρέχει πιστοποιήσεις ποιότητας και να αποτελέσει τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κρατήσεων σε pet-friendly καταλύματα, μέσα από την οποία θα προσφέρονται διαδικτυακά concierge υπηρεσίες και προϊόντα υψηλών προδιαγραφών», όπως μας εξηγεί η Έλενα Δέδε.


Η εταιρεία ανήκει στις 30 startup εταιρείες που επιλέχθηκαν τον Μάιο του 2016 προς ένταξη στον 4ο κύκλο του προγράμματος Egg (enter, go, grow). Τον περασμένο Νοέμβριο συμμετείχε στην 3rd International Greek Tourism Expo, ενώ επιλέχθηκε ανάμεσα στις δέκα ελληνικές startups που έλαβαν πλήρη υποτροφία για να παρακολουθήσουν, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα νεοφυούς επιχειρηματικότητας StartMIT του Massachusetts Institute of Technology στη Βοστώνη. Επίσης, έχουν διακριθεί με το Papastratos Startup award ως Καινοτόμος Υπηρεσία και με Silver Award στην κατηγορία Καινοτόμος startup στα Tourism Awards 2017.

Η νέα πλατφόρμα της Woof Club θα περιλαμβάνει τα πρώτα 200 καταλύματα από όλη την Ελλάδα. «Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε μέχρι τον Ιούνιο, περισσότερα από 500 καταλύματα και μέχρι τον Οκτώβριο περισσότερες από 5.000 κρατήσεις ενώ είμαστε σε αναζήτηση επενδυτή για την ανάπτυξη στην ιταλική και την ισπανική αγορά μέχρι τα τέλη του 2018.


Όσο για το που παρατηρείται η μεγαλύτερη κίνηση pet friendly διακοπών; «Χωρίς δεύτερη σκέψη στις Κυκλάδες, τα μεγάλα νησιά, τη Χαλκιδική, τους προορισμούς γύρω από την Αθήνα και τη νότια Πελοπόννησο», δηλώνει κλείνοντας η Ελένη Δέδε.


http://woofclub.gr/


 

Μάριος Μπουμπής