Μια πλωτή εξέδρα πολιτισμού στην Πρέβεζα 26/07/2016

Ο 85χρονος Λέανδρος Σπαρτιώτης, έφτιαξε μια σκηνή όπερας με ανακυκλώσιμα υλικά. Ο Πρεβεζάνος δημιουργός φιλοτέχνησε ένα πρωτότυπο αρχιτεκτόνημα χρησιμοποιώντας τενεκεδένια κουτάκια από αναψυκτικά, μπύρες και κόντρα πλακέ θαλάσσης για να ομορφύνει, όπως λέει, ακόμη περισσότερο τον τόπο του και παράλληλα να στείλει τα δικά του μηνύματα. Την ονομάζει "όπερα του νερού και του ονείρου".


Το Σάββατο 30 Ιουλίου, θα γίνουν τα εγκαίνια αυτής της πρωτότυπης σκηνής που θα φιλοξενήσει λυρικούς καλλιτέχνες. Η σκηνή θα στηθεί σε πλωτή εξέδρα στη θέση Πευκάκια στην παραλία της πόλης της Πρέβεζας, δίπλα σε έναν Ενετικό προμαχώνα, ο οποίος θα ενταχθεί στο σκηνικό. Η σκηνή θα έχει μήκος 30 μέτρα, ύψος 8 και εμβαδόν περίπου 200 τετραγωνικά.

banner

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου και συγκεκριμένα μετά την επιτυχημένη σειρά συναυλιών τους στην Αθήνα, ο συνθέτης Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος και το μουσικό σύνολο Ιέραξ «κλείνουν» στις αποσκευές τους τις καλύτερες τους μελωδίες και ταξιδεύουν στη Πρέβεζα.Έτσι, δίνουν ραντεβού με το κοινό στο πιο μαγευτικό σημείο της πόλης, την Πλωτή Εξέδρα «Όπερα του Νερού και του Ονείρου», στις 20:45. Το κονσέρτο τους με τίτλο «Όνειρα Θερινής Νυκτός» περιλαμβάνει έργα του Σωτήρη-Νίκολα Κάσσου, καθώς και πολλών αγαπημένων του συνθετών. Δεν θα λείψουν, φυσικά, και οι αυτοσχεδιασμοί - σήμα κατατεθέν, πλέον, του μουσικού συνόλου Ιέραξ, ένα δείγμα της ερευνητικής δουλειάς τους πάνω στην μουσική και την εξέλιξή της.

Ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος σημειώνει: «Με αφορμή την πρόσκληση για να στηρίξουμε αυτή την πρωτότυπη και ιδιαίτερη σύλληψη, μιας πλωτής σκηνής του αγαπητού Λ. Σπαρτιώτη, ετοιμάσαμε μια συναυλία, με έργα τα οποία κινούνται στα όρια της μυσταγωγίας, όπως το "Υ" (για τρίο εγχόρδων και άρπα) και την Σουίτα των Ιεροσολύμων. Ακόμη, θα επιχειρήσουμε ζωντανούς αυτοσχεδιασμούς, κάτι το οποίο θέλαμε πολύ να κάνουμε, αφού οι θερινές νύχτες είναι γεμάτες από ουσίες ονείρων».


Είσοδος ελεύθερη


Παραλία Πρέβεζας, θέση Πευκάκια


Μέλη των Συνόλων Ιέραξ


Πιάνο, Άρπα, Πνευστά, Σύνθεση: Σωτήρης Νικόλας Κάσσος


1ο Βιολί: Ίωνας Κουρμπανάς


2ο Βιολί: Κώστας Κακάβας


Τσέλο: Κλεοπάτρα Δαρδάλη

banner

Μάριος Μπουμπής