Αναβρυτή 16/02/2006

Το «αεροπλανικό» χωριό

Το «αεροπλανικό» χωριό

Ο φιλόξενος ξενώνας Αναβρυτή μάς δίνει την αφορμή να πετάξουμε σε ένα από τα άγνωστα στους πολλούς χωριά του Ταΰγετου. Γιατί να πετάξουμε; Ανεβείτε μέχρι εδώ πάνω και θα μας θυμηθείτε...

banner

Ο Ταΰγετος, αγαπημένο βουνό των ορειβατών, δεν είναι και τόσο φιλικό προς τον αρχάριο weekender, κατά βάση επειδή λείπουν οι ξενώνες-αφορμή για να το ανακαλύψεις. Υπάρχουν πάντως σχέδια για μελλοντικές επενδύσεις στην Ταϋγέτη και σ' ένα από τα νότια χωριά προς την Άρνα. Η Αναβρυτή, το κεφαλοχώρι της περιοχής και ένα από τα πιο όμορφα χωριά, έχει πάντως αποκτήσει έναν φιλόξενο ξενώνα που καλύπτει τις ανάγκες ενός φυσιολατρικού, παρεΐστικου γουικέντ. Αν και είναι σύντομη (7,5 χλμ. από τον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης) και ασφαλτοστρωμένη, η διαδρομή που σε ανεβάζει εδώ είναι ικανή να φοβίσει ακόμη και τους έμπειρους οδηγούς. Ο φιδογυριστός δρόμος στην άκρη του γκρεμού καταλήγει σε ένα μικρό πέτρινο χωριό παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με φόντο τον μόνιμα καλυμμένο με ομίχλη Ταΰγετο. Οι ορειβάτες είναι οι μόνιμοι θαμώνες του χωριού - από εδώ ξεκινάνε πολλά μονοπάτια, μεταξύ των οποίων και το ευρωπαϊκό Ε4. Το επιβλητικό δημοτικό σχολείο στην είσοδο του χωριού στεγάζει ένα μικρό Βοτανικό και Γεωλογικό Μουσείο που αξίζει να επισκεφθείτε, ενώ θα πιείτε τον καφέ σας στο παλιό ψηλοτάβανο καφενείο-μπακάλικο.
Με τιμές που ξεκινούν από € 43 και φτάνουν στα € 93 για το δωμάτιο των 5 ατόμων, το «Αντάμωμα» είναι μια κατεξοχήν low budget λύση - ό,τι πρέπει για νεανικές παρέες με φυσιολατρική διάθεση. Διαθέτει εννέα συμπαθητικά δωμάτια, οντά για να χαλαρώσετε με την παρέα σας και ταβέρνα με τοπικές γεύσεις - must τέτοια εποχή είναι ο πληθωρικός κόκορας μπαρδουνιώτικος (κοκκινιστός με ολόκληρα κρεμμύδια στην κατσαρόλα) που σερβίρεται με μακαρόνια.

INFO
Κρατήσεις: 27310/81595, 6974605167, www.antamoma.com

TIP/>Οι λάτρες της πεζοπορίας ή του 4x4 ανακαλύψτε τη βατή διαδρομή που συνδέει το χωριό με το Μυστρά, αλλά και
τη Μονή Φανερωμένης σε μια υπέροχη τοποθεσία.