Με τρένο στα Στενά του Νέστου 29/09/2005

Νέστος

Νέστος

Ο προγραμματισμός των θεμάτων του ταξιδιού προέβλεπε ένα άλλο θέμα γι’ αυτό το τεύχος. Η είδηση όμως της επαναλειτουργίας του περιβαλλοντικού τρένου που διασχίζει τα Στενά του Νέστου θεωρούμε ότι πρέπει να φτάσει πιο γρήγορα σ’ εσάς. Κι αυτή τη φορά μη χάσετε αυτή τη δυνατή ταξιδιωτική εμπειρία.

banner

Στενά του Νέστου: Μαζί με το Δέλτα του Νέστου είναι τα πιο δυνατά σημεία του ποταμού από άποψη ομορφιάς και ενδιαφέροντος και θεωρείται ένα από τα ομορφότερα τοπία της Ευρώπης. Οι μαίανδροι του ποταμού είναι απλώς φοβεροί και το παραποτάμιο δάσος όπου ζουν σπάνια είδη πουλιών απλώς υπέροχο.
Η είδηση: Η Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς δρομολόγησε το Περιβαλλοντικό Τρένο του Νέστου σε μια σπάνια εκδρομή στα διάσημα Στενά του ποταμού. Ο ΟΣΕ είχε και παλιότερα στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια που δυστυχώς είχε ναυαγήσει. Ελπίζουμε αυτή τη φορά η προσπάθεια να πετύχει και όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες να έχουν την ευκαιρία αυτής της συγκλονιστικής εμπερίας.
Πότε: Η πρώτη εκδρομή έγινε ήδη στις 4 Σεπτεμβρίου. Από τώρα και στο εξής το τουριστικό και περιβαλλοντικό τρένο θα σφυρίζει διασχίζοντας τα Στενά κάθε Κυριακή από τις 10:45 π.μ. έως τις 14:10 μ.μ. Η διαδρομή αρχίζει από το σταθμό του τρένου στην Ξάνθη, κάνει στάση στα Λιβερά (για περπάτημα στο δάσος και το ποτάμι) και τη Σταυρούπολη (δυνατότητα επίσκεψης στο Μουσείο της πόλης) και επιστρέφει στην Ξάνθη.
Κόστος-Πληροφορίες: Η εκδρομή με το τρένο κοστίζει € 10 το άτομο και € 6 για φοιτητές και μαθητές.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Ορέστη Μπόσκο στο 6947825551.

Έλλη Μπουμπουρή
eboubouri@athinorama.gr

Έλλη Μπουμπουρή