ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΜΟΣΧΑ 22/08/2002

κρουαζιέρα στα ρώσικα ποτάμια

Τις "χωρίζουν" αντιζηλίες για τα σκήπτρα της πρώτης κυρίας της Ρωσίας, τις ενώνουν οι υδάτινοι δρόμοι που διασχίζουν τη χώρα. Έτσι θα ενώσετε κι εσείς στο ταξίδι σας το νήμα της Ιστορίας που τις συνδέει. Αγ. Πετρούπολη - Μόσχα με κρουαζιερόπλοιο.

Κάθε καλοκαίρι το δρομολόγιο Μόσχα-Αγ. Πετρούπολη γνωρίζει δόξες. Οι περισσότεροι το αντιμετωπίζουν σαν μια τυπική διαδικασία στο δρόμο για το Ερμιτάζ ή το Κρεμλίνο και χάνουν τη μαγεία της υπαίθρου που συνδέει την τσαρική με τη σοβιετική πλευρά του ρωσικού μύθου. Για εσάς που θέλετε να συνδυάσετε μια εξόρμηση στο δυνατότερο τουριστικό δίδυμο της χώρας με μια περιήγηση στους υδάτινους δρόμους της, το τουριστικό γραφείο Altair προτείνει μια 12ήμερη ποταμίσια κρουαζιέρα.
Το ταξίδι ξεκινά στις 27/8 από την Αγία Πετρούπολη με προορισμό τη Μόσχα, μέσω ενός οργανωμένου δικτύου καναλιών, και εκτελείται ακριβώς το ίδιο, αλλά αντίστροφα, με αφετηρία την πρωτεύουσα στις 7/9. Με όποια φορά κι αν το ακολουθήσετε θα έχετε τη δυνατότητα: Να παραμείνετε για τρεις ημέρες στην Αγ. Πετρούπολη και να γνωρίσετε με οργανωμένες ξεναγήσεις το ανεξάντλητο Μουσείο Ερμιτάζ με τις συλλογές έργων των Ντα Βίντσι, Ρέμπραντ κ.ά., το Χειμερινό Παλάτι, το μοναστήρι Σμολντ, το κάστρο Ταβριέβσκι. Να αφουγκραστείτε τους απόηχους του τσαρικού παρελθόντος στο κάστρο της Αικατερίνης ΙΙ στο Πούσκιν. Να ριλαξάρετε βουκολικά στο καταπράσινο Σβίστρο-Μοντράγκα. Να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική των κτιρίων στο γραφικό νησάκι Κίζι, στο βόρειο άκρο της τεράστιας λίμνης Ονέγκα. Να γνωρίσετε την καθημερινότητα και τις παραδόσεις των ντόπιων στο αγροτικό χωριό Γκόριτσι. Να επισκεφθείτε ιστορικά προσκυνήματα της ορθοδοξίας στο μοναστήρι Σπάσκο Πρεομπράζενσκ στο Γιάροσλαβ και στο μουσείο Ιπατιέβσκι στην Κόστρομα. Να περιπλανηθείτε στις παραδοσιακές γειτονιές του Ούγκλιχ και στο ανάκτορο του τσάρου Δημητρίου. Και φυσικά να αναζητήσετε τα πολλά πρόσωπα της Μόσχας στην τεράστια Κόκκινη Πλατεία, στο επιβλητικό Κρεμλίνο, στο φημισμένο τσίρκο της, στο σύγχρονο "Πάρκο της Νίκης".
"Σπίτι" και οδηγός σας είναι το ανακαινισμένο κρουαζιερόπλοιο Vladimir Mayakovsky, που σας φιλοξενεί σε δίκλινες, εξωτερικές καμπίνες. Στα καταστρώματά του θα βρείτε δύο εστιατόρια που σερβίρουν γεύσεις διεθνούς και ρωσικής κουζίνας, καφετέρια, πιάνο μπαρ, σινεμά, βιβλιοθήκη, κομμωτήριο, μπουτίκ με σουβενίρ.

Ιωάννα Γκομούζα
[email protected]


Info
Altair, 0109410910.
Το κόστος του ταξιδιού είναι € 1.399 και περιλαμβάνει: αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή με πλήρη διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο, εκδρομές - ξεναγήσεις.

Σχετικοί Προορισμοί