ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ 20/05/2004

βουρ... στα βουνά!

βουρ... στα βουνά!

Ο Εύαθλος στην Ήπειρο, η ετήσια συνάντηση των ορειβατικών συλλόγων στα Καλάβρυτα αλλά και ο Άθλος της Πάρνηθας στην Αττική είναι λίγα μόνο από τα "ανοιχτά πανηγύρια" στη φύση, στα οποία είμαστε όλοι καλεσμένοι. Άνοιξη, παιδιά, μην το ξεχνάτε ούτε λεπτό.

banner

Με το που φεύγει το Πάσχα, οι ορειβατικοί σύλλογοι και οι εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού στρέφουν τα βλέμματά τους και σε πιο "light" εξερευνητές του βουνού και της δράσης -σαν κι εμάς δηλαδή. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν ναι μεν απευθύνονται σε ανθρώπους που "ξέρουν από βουνό", αλλά ταυτόχρονα έχουν και ένα θεαματικό χαρακτήρα που τα κάνει γοητευτικά και σε ένα ευρύτερο κοινό. Ένα από τα καλύτερα τέτοια ραντεβού στην Ελλάδα είναι ο Εύαθλος, μια διοργάνωση-θεσμός πια, που φέρνει χιλιάδες ανθρώπους στην Ήπειρο. Γίνεται κάθε χρόνο τέλος Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, συγκεντρώνοντας πάνω από 400 αθλητές. Αναρρίχηση, παραπέντε, ράφτινγκ, καγιάκ, ποδήλατο βουνού, ορειβατικός μαραθώνιος είναι μερικά από τα αθλήματα που θα γίνουν στη φετινή διοργάνωση (28 με 31 Μαΐου), πάντα με βάση την Κόνιτσα, έδρα της διοργανώτριας εταιρείας No Limits. Ακόμα κι αν δεν σας ιντριγκάρει η ιδέα να παρακολουθείτε δράση στη φύση, σημειώστε ότι τα σημεία που έχουν επιλεγεί να γίνουν οι αγώνες είναι τα ωραιότερα στην περιοχή (Πάπιγκο, Μόλιστα, Γαναδιό, Κήποι, Μονή Στομίου, Αώος - στα σύνορα με Αλβανία κ.λπ.). Τα βράδια η... ξεκούραση του αθλητή περιλαμβάνει απίστευτα νεανικά happenings στην Κόνιτσα. Για πληροφορίες στο 26550/23777, www.evathlos.gr.
Στα Καλάβρυτα, τώρα, θα συγκεντρωθούν οι μεγαλύτεροι ορειβατικοί σύλλογοι της χώρας για την ετήσια συνάντησή τους, με highlight το πέρασμα του εκπληκτικού φαραγγιού του Βουραϊκού, την Κυριακή 23 Μαΐου. Όσοι θελήσετε να ανεβείτε το φαράγγι με τον οδοντωτό ξεχάστε το... Το τρένο βρίσκεται σε φάση ανακαίνισης και θα λειτουργήσει ξανά από τις 10/6.
Αν, τέλος, θέλετε βουνό και δράση χωρίς πολλές μετακινήσεις, η διπλανή μας Πάρνηθα να είναι καλά και ο πολύ δραστήριος ΕΟΣ Αχαρνών, που την Κυριακή 23 Μαΐου διοργανώνει τον 4ο Άθλο Πάρνηθας (πεζοπορία, ποδήλατο βουνού, καταρρίχηση, προσανατολισμός). Πληροφορίες στο 2102461528.

Έλλη Μπουμπουρή
[email protected]

Έλλη Μπουμπουρή