2 γαστρο-οδοιπορικά ραντεβού στον Βορρά 10/05/2012

Επισκεφτείτε τα οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας που ανοίγουν τις πόρτες τους για εσάς αλλά και την περιοχή του Άθω της Χαλκιδικής όπου στήνετε μια μεγάλη γιορτή τοπικής γαστρονομίας!

Η Βόρεια Ελλάδα φέρνει αυτές τις ημέρες στο προσκήνιο τη γαστρονομική παράδοση και τα τοπικά προϊόντα της και οργανώνει δύο μεγάλες γιορτές που δίνουν αφορμή για ταξίδι.

banner

Ανοιχτές Πόρτες

Εvent 
Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13/5, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ., οι οινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους.

Εκδηλώσεις
Τα οινοποιεία οργανώνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές κι ετοιμάζουν δώρα κι εκπλήξεις σε εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο. Ακολουθήστε μία ή και περισσότερες από τις διαδρομές του δικτύου των Δρόμων του Κρασιού.

Μη χάσετε
Στο Κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανομή, το Σάββατο 12/5 (12 μ.) Επανομίτισσες μαγείρισσες θα παρουσιάσουν πιάτα της τοπικής κουζίνας που θα συνδυαστούν με κρασιά του κτήματος. 

Εκδρομή
Ακολουθήστε τη Διαδρομή του Κρασιού Νάουσας κι επισκεφθείτε την Έδεσσα με τους φημισμένους καταρράκτες αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. 

Αγοράστε
Τα οινοποιεία θα πωλούν τα κρασιά και τα αποστάγματά τους σε εξαιρετικές τιμές – ευκαιρία να αγοράσετε παλιότερες χρονιές και σπάνιες ετικέτες. Προμηθευτείτε ακόμη παραδοσιακά προϊόντα από καταστήματα-μέλη του δικτύου. 

Mount Athos Area Gourmet

Εvent 
Από τις 15/5 μέχρι τις 15/6 στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, στην περιοχή του Άθω, οργανώνεται μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή με προϊόντα και γεύσεις της περιοχής. 

Εκδηλώσεις
Κάθε βράδυ στις 8 μ.μ., σε διάφορα εστιατόρια, ξενοδοχεία και πλατείες της περιοχής, θα οργανώνονται γεύματα με ντόπια προϊόντα και τοπικές συνταγές αλλά και πάρτι, μαθήματα μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής κ.ά. 

Μη χάσετε
Στις 22/5 στην πλατεία της Αμμουλιανής θα σερβιριστούν ψάρια και θαλασσινά από τον κόλπο του Αγίου Όρους καθώς και βιολογικά αγιορείτικα προϊόντα. 

Εκδρομή
Απολαύστε τον Αριστοτελικό Περίπατο, από το Άλσος του Αριστοτέλη μέχρι τα Αρχαία Στάγιρα, μια διαδρομή στο Στρατονικό όρος γεμάτη φυτά που αναφέρονται στα αριστοτελικά συγγράμματα. 

Αγοράστε
Τοπικά προϊόντα! Εξαιρετικό μέλι, τυριά, κρασί και τσίπουρο, φασόλια από το Νεοχώρι, παστά ψάρια Ιερισσού καθώς και γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες από το γυναικείο συνεταιρισμό Βαρβάρας.

banner

Βίκη Βαμιεδάκη