Ελατοχώρι 09/01/2012

Ένα κουκλίστικο χιονοδρομικό, 8 χλμ. από το χωριό, έχει φέρει την περιοχή ανάμεσα στους top χειμερινούς προορισμούς.

banner

Τα τελευταία χρόνια άλλωστε στο Ελατοχώρι έχουν ξεφυτρώσει κάποιοι από τους πιο ξεχωριστούς ξενώνες για χειμωνιάτικες διακοπές. Στο χιονοδρομικό θα φτάσετε από ασφαλτοστρωμένο δρόμο μέσα από δάση οξιάς, πεύκων και ελάτου. Από την κορυφή του η θέα προς την τεχνητή λίμνη του Βελβεντού είναι μοναδική. Το τοπίο είναι υπέροχο, μέσα στα έλατα και στις οξιές, οι υποδομές του χιονοδρομικού ωστόσο θα ευχαριστήσουν κυρίως σε εκείνους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα πάνω στα πέδιλα του σκι. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το ομώνυμο χωριό, στη βορειοανατολική πλευρά των Πιερίων, στη θέση Παπά Χωράφι και σε υψόμετρο από 1.410 ως 1.912 μέτρα. Διαθέτει 3 αναβατήρες και δύο baby lifts, 7 πίστες, ειδικό χώρο για τους snowboarders, σαλέ με εστιατόριο και καφέ-μπαρ, ιατρείο, σχολές σκι, αλλά και κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού. Όσοι δεν πείθεστε να βάλετε σκι στα πόδια σας θα πρέπει να περιοριστείτε μάλλον στα τυπικά, αλλά αρκούντως διασκεδαστικά παιχνίδια με το χιόνι. «Σκαρφαλώστε» με το καρεκλάκι στα 1.700 μέτρα, για να πιείτε καφέ στο μικρό σαλέ στην κορυφή, με ανοιχτό ορίζοντα σε Χαλκιδική, Όλυμπο και Βέρμιο, ξεφαντώστε με χιονοπόλεμο, κάντε βόλτες στα «λευκά» μονοπάτια, χουχουλιάστε στο σαλέ και απολαύστε cocooning στα ξενοδοχεία της περιοχής.
Οι τοπικές ταβέρνες επικεντρώνουν στο κρέας. Στο «Αγνάντι των Γεύσεων» (2351082955) θα απολαύσετε ζαρκάδι στη γάστρα και μαγειρευτό γαρδουμπάκι. Στη «Λευκοθέα» (2351082992), το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Σεμέλη Mountain Resort», τοπικές και διεθνείς γεύσεις, στο «Μύθο» του ομώνυμου ξενοδοχείου (2351082940) παραδοσιακά μαγειρευτά σε πληθωρικές μερίδες και στο «Τζιβαέρι» (2351082544), στο παλιό χωριό, μαγειρευτά και πιάτα της ώρας σε μια όμορφη σάλα με τζάκι. Αν σας αρέσουν τα χιλιόμετρα, με αφετηρία το Ελατοχώρι θα έχετε άπειρες επιλογές για περιήγηση, όπως μονοπάτια με φυσιολατρικό ενδιαφέρον και δασικούς δρόμους για 4x4. Το Ελατοχώρι αποτελεί πολύ καλή βάση επίσης για αρχαιολογικές επισκέψεις στο Δίον, στην κοιλάδα ανάμεσα στον Όλυμπο και στην Κατερίνη, στη Βεργίνα – αλλά και για εκδρομή στην Παναγία τη Σουμελά (μέσω της Εγνατίας Οδού).

DON’T MISS ΣΤΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ

Αν έχετε παιδιά, κάπου ανάμεσα στο Ελατοχώρι και στη Ρητίνη θα βρείτε ένα χώρο που μοιάζει με ινδιά­νικο καταυλισμό, μια ιδανική παιδική χαρά, ενώ στη διασταύρωση για Κατερίνη το Κτήμα Ηρακλής φιλοξενεί άλογα, άγριες ­πάπιες και άλλα ζώα.
Αγοράστε βιολογικά προϊόντα από την Αρμονία, στο νέο χωριό, και μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού από τοπικό παραγωγό στον παλιό οικισμό.

banner