Βιένη 14/12/2011

Χριστούγεννα με τον Κλιμτ

Η αυστριακή πρωτεύουσα βάζει τα γιορτινά της και ετοιμάζεται να υποδεχτεί το 2012, μια χρονιά αφιερωμένη στο διάσημο τέκνο της Γκούσταβ Κλιμτ.

Belvedere
Εμπειρία αποτελεί η επίσκεψη στο παλάτι Belvedere, το οποίο φιλοξενεί 22 έργα του Κλιμτ, μια από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες συλλογές στον κόσμο. Σημαντικά έργα αλλά και έγγραφα κι αντικείμενα του καλλιτέχνη εκτίθενται επίσης στο Μουσείο Leopold, στο Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών & Σύγχρονης Τέχνης και στην Εθνική Βιβλιοθήκη.

Εστιατόριο
Μπορεί ο Αυστριακός σεφ Mario Plachutta να έχει ταυτιστεί με το παραδοσιακό πιάτο Tafelspitz (βραστό βοδινό κρέας), όμως στο νέο εστιατόριό του «Plachuttas Gasthaus» πρωταγωνιστούν τα βιενέζικα σνίτσελ. Πανέμορφο και στρατηγικά τοποθετημένο στο κέντρο, κοντά στην κρατική όπερα, είναι ιδανική στάση για φαγητό (Walfischgasse 5-7, 1st district, www.plachutta.at).

Καρουζέλ/>Φρεσκοψημένα καλούδια, χειροποίητα αναμνηστικά, ατέλειωτες ιδέες για δώρα και μία must «βόλτα» με καρουζέλ στις μοναδικές στον κόσμο χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές της Βιένης. Επισκεφτείτε το ρομαντικό «Χωριό των Χριστουγέννων» στην πλατεία Μαρίας Θηρεσίας (1st District).

Γκούσταβ Κλιμτ
Ολόκληρο το 2012 είναι αφιερωμένο στον ζωγράφο Γκούσταβ Κλιμτ. Τιμώντας τα 150 χρόνια από τη γέννηση του πρωτοπόρου του βιενέζικου μοντερνισμού, πολλά μουσεία της αυστριακής πρωτεύουσας θα διοργανώσουν ειδικές εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Καρουζέλ
Φρεσκοψημένα καλούδια, χειροποίητα αναμνηστικά, ατέλειωτες ιδέες για δώρα και μία must «βόλτα» με καρουζέλ στις μοναδικές στον κόσμο χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές της Βιένης. Επισκεφτείτε το ρομαντικό «Χωριό των Χριστουγέννων» στην πλατεία Μαρίας Θηρεσίας (1st District).