Ταξίδι με αφορμή 26/05/2011

Αναζητώντας τους μύθους της Σαμοθράκης

Η ιδιαίτερη αρχαιολογική εκδρομή που διοργανώνει το έμπειρο θεσσαλονικιώτικο ταξιδιωτικό γραφείο Κανών είναι ιδανική αφορμή για ένα long weekend φουλ του πράσινου.

banner

Tη Σαμοθράκη ή θα την αγαπήσεις από την πρώτη στιγμή ή θα σε… ξενερώσει η έλλειψη αμμουδιών και ξενοδοχείων. Εγώ ανήκω στην κατηγορία αυτών που γοητεύονται από τη μυστηριακή ατμόσφαιρα στις βάθρες και τα πυκνά πλατανοδάση του βορρά και απολαμβάνουν τη θέα στους ελαιώνες του νότου, το κολύμπι στους βοτσαλωτούς Κήπους, τα γλυκά απογεύματα στη Χώρα, τα αυτοσχέδια γλέντια που στήνονται στα κάμπινγκ ή στις ταβέρνες στα Θέρμα. Φέτος, για πρώτη φορά, επισκέφθηκα τη Σαμοθράκη τον Απρίλιο και βρέθηκα μπροστά σε ένα μαγευτικό τοπίο: κάτω από τη χιονισμένη κορυφή του όρους Σάος, την πιο ψηλή του Αιγαίου, τα λουλούδια και οι πρασινάδες ανταγωνίζονταν σε φρεσκάδα και αρώματα. Γι’ αυτό και θεωρώ μεγάλη πρόκληση την εκδρομή που οργανώνει από 26 έως 29 Μαΐου το εξειδικευμένο σε αρχαιολογικά οδοιπορικά θεσσαλονικιώτικο ταξιδιωτικό γραφείο Κανών.
Η αναζήτηση των θρύλων και των μυστηρίων της Σαμοθράκης είναι ο βασικός σκοπός της εκδρομής, οπότε προετοιμαστείτε για περπάτημα σε αρχαιολογικούς χώρους κι ερείπια μνημείων Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής και Βυζαντινής εποχής. Από τα highlights είναι το Αρσινόειον, το μεγαλύτερο κυκλικό οικοδόμημα της αρχαιότητας, και το Ιερό των Μεγάλων Θεών, όπου γίνονταν οι τελετές των Καβειρίων Μυστηρίων. Μικρές κρουαζιέρες θα σας αποκαλύψουν περίεργα γεωλογικά σχήματα στο νότιο κομμάτι του νησιού που σχετίζονται με τοπικούς θρύλους, απομονωμένες παραλίες, καταρράκτες που πέφτουν κατευθείαν στη θάλασσα και παράκτιες ή θαλασσινές σπηλιές. Περισσότερα πληροφορίες για το ταξίδι στο 2310237066 και το www.kanon.gr.

Γευστικά tips

Μη φύγετε από το νησί αν δεν δοκιμάσετε το περίφημο κατσικάκι στο «Εξοχικό Κέντρο Σωτήρος», σε μια καταπράσινη ρεματιά, αλλά και στον «Παράδεισο» στον Προφήτη Ηλία. Must είναι επίσης οι λιχουδιές και ο κρύος ελληνικός καφές σε στιλ φραπέ που προτείνει ο Γιώργος στο καφέ-ζαχαροπλαστείο «Λευκός Πύργος» στη Χώρα. Δοκιμάστε επιτόπου γλυκά κουταλιού (πραούστι, καρυδάκι κ.ά) ή λικέρ και κάντε προμήθειες για το σπίτι από τον Γυναικείο Αγροτο-οικοτουριστικό Συνεταιρισμό Αξιόκερσα της Καμαριώτισσας.

banner

Μαρία Κρύου

Σχετικοί Προορισμοί
banner
banner