Πάσχα στην Ισπανία 05/04/2011

Ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου Kavaliero Viajes το οποίο ειδικεύεται στην Ιβηρική, Νίκος Καβαλιερος, μίλησε στη Δέσποινα Ζευκιλή για τις ιδιαιτερότητες του καθολικού Πάσχα αλλά και για τις νέες ταξιδιωτικές τάσεις.

banner

Τι κάνει το Πάσχα στην Ισπανία τόσο ξεχωριστό;
Το Πάσχα στην Ισπανία διαφέρει από ό,τι στα άλλα κράτη της καθολικής εκκλησίας­ επειδή έχει πολύ πάθος και πόνο. Ειδικά στην Ανδαλουσία το γιορτάζουν θριαμβευτικά και για 40 ημέρες! Η αναπαράσταση ξεκινάει από τους δρόμους. κρεμάνε στα παράθυρα και τα μπαλκόνια μια κόκκινη μαντίλα, η οποία συμβολίζει το πένθος, και από τη Μ. Πέμπτη οι εκκλησίες στολίζουν δύο επιταφίους, έναν για τον Εσταυρωμένο κι έναν για την Παναγία. Οι επιτάφιοι ζυγίζουν 2-3 τόνους ο καθένας, είναι φτιαγμένοι από ξύλο και ασήμι και στολίζονται από χιλιάδες γαρίφαλα. Τους περιφέρουν 35 άτομα, οι Ναζαρένοι (χωρίς να βλέπουν), με ειδικό βηματισμό, καθοδηγούμενοι από τους ήχους της μουσικής. Σε αυτήν την κατανυκτική ατμόσφαιρα ο κόσμος συμμετέχει με τραγούδια πένθους. Η Ανάσταση είναι μεγάλη γιορτή (Feria de Abril), διαρκεί 15 ημέρες και τελειώνει με τη Romeria: οι πιστοί πάνε για προσκύνημα από τη Σεβίλη στην Παναγία της Ουέλβα (απόσταση 90 χλμ.) με τα πόδια ή με άμαξες και το Πάσχα τελειώνει εκεί με άφθονο φαγητό και κρασί.
Υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες εκδρομές που έχετε στο πρόγραμμά σας;
Στο πρόγραμμα της Βαρκελώνης επισκεπτόμαστε το μοναστήρι των Βενεδικτίνων μοναχών στο όρος Μοντσεράτ, τη Χιρόνα, το Φιγκέρες και στης Μαδρίτης το Τολέδο.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας στέκια σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη;
Ένα από τα αγαπημένα μου εστιατόρια στη Βαρκελώνη είναι το «4 Gats», το οποίο –πέρα από πολύ καλό φαγητό– διακοσμείται με έργα του Πικάσο και άλλων Καταλανών ζωγράφων. Στο «Bosc de les Fades» μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας σε παραμυθένια ατμόσφαιρα, με σπηλιές και νεράιδες, και στο «Palacio del Flamenco» σίγουρα θα θαυμάσετε το πιο ζωντανό φλαμένκο της πόλης. Στη Μαδρίτη δεν παραλείπω να επισκεφθώ το «La Trucha» για πέστροφα και την περιοχή του Σεράνο για ποτό.
Εσείς πού έχετε γιορτάσει το καλύτερό σας Πάσχα στην Ισπανία;
Στη Βαρκελώνη, με φίλους και συνεργάτες, θαλασσινούς μεζέδες και σανγκρία.
Ποιο είναι το πιο αξέχαστο ταξίδι που έχετε κάνει προσωπικά και γιατί;
Στη Νέα Υόρκη, διότι εκεί έκανα πρόταση γάμου στη γυναίκα μου.
Πώς βλέπετε την κρίση να επηρεάζει το χώρο των ταξιδιωτικών γραφείων;
Αν τα τουριστικά γραφεία δεν θέλουν να επηρεαστούν από την οικονομική κρίση, θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες τάσεις τις αγοράς, όπως το low cost quality. Ο ταξιδιώτης επιθυμεί ποιοτικές τουριστικές παροχές σε οικονομικές τιμές. Εμείς δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτόν τον τομέα, όπως και στην αναζήτηση και την υλοποίηση καινοτόμων τουριστικών προϊόντων.
Πιστεύετε ότι ο κόσμος επιστρέφει στο ταξιδιωτικό γραφείο και, αν ναι, τι ζητά;
Αν και πλέον ο κόσμος έχει τη δυνατότητα­ να κλείσει μόνος του εισιτήρια ας πούμε­, επιστρέφει στο τουριστικό γραφείο που εμπιστεύεται για καλύτερη εξυπηρέτηση, πιο ευέλικτα πακέτα εκδρομών και σίγουρα πιο οικονομικά τουριστικά πακέτα.
www.kavaliero-viajes.com

banner

Δέσποινα Ζευκιλή

Σχετικοί Προορισμοί
banner
banner