Boutique Αγρίνιο; 22/01/2014

«Marpessa hotel»: Νέα άφιξη που βάζει στον χάρτη την Αιτωλοακαρνανία

Η Μαριάννα Πιστιόλα μας ξεναγεί στο «Marpessa», ένα ξεχωριστό boutique hotel που άνοιξε στις αρχές Οκτωβρίου, ένα προσωπικό στοίχημα της ίδιας και του συζύγου της Κωνσταντίνου Πιστιόλα, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Agrino, με στόχο την ανάδειξη της Αιτωλοακαρνανίας.

banner

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 10 χρόνια, όταν η Μαριάννα και ο Κωνσταντίνος αποφάσισαν να περισώσουν ένα θαυμάσιο διατηρητέο του 1928 που αφηνόταν να καταρρεύσει στο κέντρο του Αγρινίου. Αν γνώριζαν τι τους περίμενε, βέβαια, μπορεί και να μην το αποτολμούσαν ποτέ, όπως παραδέχεται με απόλυτη ειλικρίνεια η Μαριάννα. Οι κληρονόμοι που εμπλέκονταν ήταν πολλοί και ακόμη περισσότερα τα γραφειοκρατικά γρανάζια κάθε είδους που αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν. Ήταν πολλές οι φορές που η απειλή «Θα βγω στον Παπαδάκη» έπιασε τόπο, όπως μας λέει χαμογελώντας, μέχρι να έρθει εκείνη η πολυπόθητη ώρα –την άνοιξη του 2011– που ξεκίνησαν οι εργασίες της ανακαίνισης (η συνολική επένδυση είναι της τάξης των 5 εκατ. ευρώ). Τα αρχιτεκτονικά θέματα ανέλαβε ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, τη διακόσμηση υπογράφει η ίδια η Μαριάννα (διακοσμήτρια γαρ) μαζί με τη Σοφία Βανταράκη.

Είναι πολλά τα αυθεντικά αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία, όπως οι σκάλες και τα φουρούσια, που διατηρήθηκαν και αναδείχτηκαν, ωστόσο είναι αρκετά εντυπωσιακή και η λίστα με τους διεθνείς κι ελληνικούς οίκους από τους οποίους επιλέχτηκαν μοναδικά κομμάτια για όλους τους χώρους του ξενοδοχείου. Λόγου χάρη, ο φοβερός καναπές στο lobby είναι ο Chester Moon που σχεδίασε η Paola Navone για την Baxter, οι πολυθρόνες είναι Munna και Arflex, το ξυλόγλυπτο reception booth είναι Emmemobili και ο καθρέφτης ακριβώς από πίσω BD Barcelona. Η design διάθεση συνεχίζεται στα 14 δωμάτια και στις 3 σουίτες, που μοιράζονται στο διατηρητέο και το νεότερο κτίριο. Ένα ιδιαίτερο δωμάτιο είναι το 103, το μόνο με αυτόνομη είσοδο, καθώς διατηρήθηκε η παλιά εξωτερική σκάλα που οδηγούσε στο εσωτερικό του σπιτιού. Το all day «Bistro» και το 9 Λίμνες Spa συμπληρώνουν την εικόνα των εγκαταστάσεων. Άξιο αναφοράς είναι ακόμη και το γεγονός ότι ολόκληρο το team του «Marpessa» αποτελείται από ντόπια παιδιά, τα οποία διαθέτουν εμπειρία σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ στο «Bistro» φιλοξενούνται συχνά μουσικές βραδιές με νέους Αγρινιώτες μουσικούς.

banner

Μη θέλοντας να λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς την τοπική κοινωνία, το «Bistro» δεν σερβίρει κανονικό φαγητό, αλλά περιποιημένα tapas, τα οποία εναλλάσσονται ανάλογα με την έμπνευση του σεφ. Οι τιμές διαμονής ξεκινούν από € 65 την ημέρα, γεγονός που αντανακλά αφενός μια προσαρμογή στο πνεύμα της εποχής και αφετέρου την πρόθεση να αποτελέσει το ξενοδοχείο –αντί για exclusive προορισμό για λίγους– οργανικό μέρος της ζωής της πόλης^ όπως επίσης και μια καλή αφορμή για να μπει ακόμη και ολόκληρη η Αιτωλοακαρνανία στον τουριστικό χάρτη. Το Αγρίνιο, η δεύτερη πόλη της καθώς κατάγεται από τα Ιωάννινα, είναι για τη Μαριάννα πολύ ζωντανή, με όμορφους πεζοδρόμους και πλατείες αλλά και αρκετές ενδιαφέρουσες γωνιές, λ.χ. το Πάρκο Παπαστράτου και η Αίθουσα Τέχνης Καπράλου, ενώ τριγύρω… παραμονεύει η φύση, με highlight τις εννέα φυσικές και τεχνητές λίμνες της περιοχής και κορυφαία ανάμεσά τους την Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη της Ελλάδας. Δική της αγαπημένη διαδρομή είναι εκείνη η ορεινή που οδηγεί στη Μονή Προυσού και την Ευρυτανία.

Βαλσάμης Δουκάκης

Σχετικοί Προορισμοί
banner
banner