2 νέοι ξενώνες στα Κύθηρα 04/08/2013

Check in με χαρακτήρα

Η Ντίνα Γκρουμούτη κάνει check in σε δύο ξεχωριστά μικρά ξενοδοχεία που αναδεικνύουν το ιδιαίτερο χρώμα του νησιού.

banner

Portari houses

Ο ΧΩΡΟΣ Κοντά στο δρόμο, αλλά καλά κρυμμένος στα γοητευτικά Αρωνιάδικα, σε τοποθεσία με απόλυτη ησυχία και θέα στην ενδοχώρα και στη θάλασσα, ο ξενώνας συνδυάζει την άνεση και την πολυτέλεια με την προσωπική φιλοξενία. Τα τρία νεόκτιστα σπίτια είναι πέτρινα, με λιτή αρχιτεκτονική που υιοθετεί τοπικά στοιχεία, ενώ το τέταρτο κτίριο είναι ένα αναπαλαιωμένο σπιτάκι στον οικισμό.
TA ΔΩΜΑΤΙΑ Άνετοι χώροι με cool χρωματισμούς και καλόγουστη επίπλωση. Μεγαλύτερο δωμάτιο το Δίπατο (4-6 άτομα), με δύο μπάνια, αυλή και βεράντα. Η Μεγάλη Καμάρα (2-4 άτομα) έχει δύο αυλές και η Μικρή Καμάρα (2-4 άτομα) σκεπαστή βεράντα-αυλή, ενώ το Σπιτάκι στον οικισμό είναι για 2-4 άτομα. Πολυτελώς εξοπλισμένες οι κουζίνες, με άνετα τραπέζια.
TIPS Βρίσκεται σε περιποιημένο κήπο με δέντρα, μποστάνι, ΒΒQ και μεγάλο τραπέζι όπου μπορείτε να φάτε με την παρέα σας. Πρωινό σερβίρεται μόνο αν ζητηθεί, αλλά στα δωμάτια υπάρχουν τρία είδη καφέ, τσάι, κυθηριώτικα παξιμάδια και μέλι. Η ιδιοκτήτρια Ευμορφία Μπάρδη­ θα σας ψωνίσει από την αγορά ό,τι ζητήσετε, αλλά θα σας δώσει και λαχανικά από το μποστάνι της. 
INFO Αρωνιάδικα, 2736033398, 6977842924, € 160-330

Φως και χώρος

Ο ΧΩΡΟΣ Σε ύψωμα μεταξύ των παραδοσιακών οικισμών Αρωνιάδικα και Πιτσινάδες, δεσπόζει το σύμπλεγμα των δύο πέτρινων οικημάτων του ξενώνα, το οποίο έχτισαν οι Ολλανδοί (μόνιμοι κάτοικοι Κυθήρων) Ανίτα και Άλμπερτ. Η θέση χαρίζει πανοραμική θέα και στα τέσσερα δωμάτια με την υψηλή ποιότητα κατασκευής, τις όμορφες βεράντες την ησυχία και την προσωπική φιλοξενία.
TA ΔΩΜΑΤΙΑ Τα δύο διαμερίσματα του ισογείου έχουν άνετα διπλά κρεβάτια σε χωριστό δωμάτιο και δύο μονά σε υπερυψωμένο ξύλινο πατάρι. Στα δύο στούντιο του πρώτου ορόφου φιλοξενούνται 2-3 άτομα. Όλα διαθέτουν μεγάλη βεράντα. Είναι διακοσμημένα με προσωπικό γούστο, που συνδυάζει τη σκανδιναβική απλότητα με την ελληνική παράδοση.
TIPS Στον κήπο υπάρχουν BBQ, ξυλόφουρνος κι ένα τεράστιο τραπέζι. Στην υποδοχή-καφενείο σας ετοιμάζουν το πρωινό (€ 7,50) και σας το σερβίρουν στο δωμάτιο. Η Ανίτα και ο Άλμπερτ διοργανώνουν ακόμη μάζεμα ελιάς το φθινόπωρο, περιπάτους την άνοιξη, δίνουν τη δυνατότητα μακράς χειμωνιάτικης διαμονής, ενώ έχουν και πακέτα προσφορών τα οποία θα βρείτε στο site τους. 
INFO Ανάμεσα στα Αρωνιάδικα και στις Πιτσινάδες, 2736031574, 6980729399, € 50-130

banner

Ντίνα Γκρουμούτη