Nightlife | Πού αναστενάζει η πόλη τις νύχτες;

Η πόλη που ξέρει να ξενυχτάει περνάει μια νέα άνοιξη, με μεγάλα ονόματα των αθηναϊκών σκηνών που ανεβαίνουν βόρεια για να πάρουν... έγκριση για το πρόγραμμά τους ­αλλά και μικρότερα μαγαζιά που κρύβουν ακομπλεξάριστες live party εκπλήξεις, σε πιάτσες με ξεκάθαρα διαχωρισμένα προφίλ.

Στα αναγεννημένα Λαδάδικα τον τόνο δίνουν μεγάλα ελληνάδικα σε φόρμα, παλιά κραταιά ονόματα σε νέα εποχή αλλά και αφίξεις, σε μια περιοχή φτιαγμένη για χέρια ψηλά και τακούνια σε τραπέζια. Σε στρατηγική θέση επί της κεντρικής πλατείας, το «Casper», που έχει βάλει την ταμπέλα του πάνω από τη μαρκίζα του θρυλικού «Verykoko», είναι σημείο αναφοράς στην περιοχή κι ένα από τα λίγα μαγαζιά που καταφέρνουν να γεμίζουν ακόμη και τις νεκρές βραδιές της εβδομάδας. Υποδέχεται στολισμένα κορίτσια και προσεγμένα αγόρια στο κόκκινο χαλί του καθημερινά, αλλά το αδιαχώρητο επικρατεί τις Τρίτες για τα guests του Ηλία Καμπακάκη και τις Κυριακές για τις εμφανίσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου.

Αντίπαλον δέος στην πλευρά του λιμανιού, το «Markiz» εμπλουτίζει το δυνατό DJ roster του με την Αμαρυλλίδα τις Τρίτες και την Έλλη Κοκκίνου τις Κυριακές.

Στα νεότερα entries, στην πλατεία των Λαδάδικων, έχει κατηφορίσει και το «Σταφύλι», παλιό hot spot της περιοχής του Λευκού Πύργου. Το θρυλικό «ουζόμπαρο», που πρώτο δίδαξε στη Θεσσαλονίκη πώς να στρώνεται νωρίς για φαγητό και να ανεβαίνει στο τραπέζι αμέσως μετά το επιδόρπιο, μεταφέρθηκε πρόσφατα σε ένα ωραίο δίπατο στην πιάτσα που του ταιριάζει, επεκτείνοντας για ακόμη μία φορά το concept του: κάθε Πέμπτη ο Κώστας Μαρτάκης ανεβαίνει στη σοφίτα για να υποδεχτεί ένα crowd άκρως νεανικό.

Αντίστοιχη λογική ακολουθεί και το «Ελληνικόν» στην πίσω πλευρά της γειτονιάς, όπου ο DJ έχει τον ρόλο ενός ιδιότυπου κονφερασιέ, ενώ τη συνταγή εφαρμόζει και η πιο μινιόν «Μαστίχα», με κομψότερη εκδοχή κουζίνας και ρεπερτορίου.

Περνώντας το άτυπο όριο της Τσιμισκή, το ηλεκτρονικό κοινό της πόλης κυκλοφορεί στα στενά των ανερχόμενων Άνω Λαδάδικων και στα πέριξ της Βαλαωρίτου, ψάχνοντας τον ήχο του σε μικρά μπαράκια όπως το «Coo»  ή καβαλώντας τα mainstream beats σε κλαμπ-υπερπαραγωγές όπως το «Piccadilly».

Ακριβώς από κάτω του, ένα όμορφο crowd χάνεται σε τριπαριστούς R&B ήχους στο «Trap Basement», ενώ λίγο πιο πάνω το εναλλακτικό κοινό της πόλης, που δεν έχει βρει το groove του στο live stage του «8ball», κόβει κίνηση από τη μεγάλη τζαμαρία του «La Doze».

Σε πιο cool tempo, μερικά από τα πιο δυνατά DJ events της πόλης φιλοξενεί ο pop all day χώρος του «Uberντουζ», στις παρυφές της Βαλαωρίτου, ενώ εκτός πιάτσας αλλά εντός φάσης, έμφαση στα ηλεκτρονικά events δίνει και το ανανεωμένο και πολυπρόσωπο «Αίγλη Γενί Χαμάμ» στα πέριξ της Αρχαίας (Ρωμαϊκής) Αγοράς.

Ένα ταξί απόσταση από τις κεντρικές πιάτσες της πόλης, ο στιλιστικός πήχης των νυχτοπερπατημάτων ανεβαίνει εκεί όπου η Θεσσαλονίκη αναστενάζει στις μεγάλες πίστες. To εντυπωσιακό «Club Vogue» δονείται στους ρυθμούς των χάλκινων του λαμπερού Πέτρου Ιακωβίδη, που ανεβάζει παλμούς με ένα πρόγραμμα άκρως χορευτικό και θεαματικό, δίπλα στη μεγάλη κυρία της σαλονικιώτικης πίστας Νατάσσα Θεοδωρίδου και στον κοσμαγάπητο Stan.

Λίγο πιο κάτω, στο ανανεωμένο «Fix Night Club» με το δυναμικό σερί σε μεγάλα ονόματα, ο αεικίνητος Σάκης Ρουβάς συναντά τον ασταμάτητο Στέλιο Ρόκκο κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ενώ κάθε Σάββατο και Κυριακή η μεγάλη πίστα της «Πύλης Α» γεμίζει λαϊκές και ποπ φωνές, με τους Μαρινέλλα, Έλενα Παπαρίζου, Κώστα Μακεδόνα, Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη και την Ήβη Αδάμου να κάνουν ένα crash test προτού κατεβούν στην Αθήνα.

Παράλληλα, στο πιο cosy σκηνικό του «Barbarella Live Party», μετά την Άννα Βίσση τη σκυτάλη παίρνει η Πέγκυ Ζήνα με τη local μπάντα Au Revoir.

Από:

Ιωσήφ Πρωϊμάκη


Ενότητες