36ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης

11/09/2014
36ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης

Ένας καλλιτεχνικός θεσμός πλέον που πλημμυρίζει κάθε φθινόπωρο την εμβληματική Αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Πέτρου Μ. Νομικού στη Σαντορίνη με κλασική μουσική, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης, με καλλιτεχνική διευθύντρια την Αθηνά Καποδίστρια, διανύει φέτος την 36η σεζόν του με 6 συναυλίες από 9 έως 23 Σεπτεμβρίου.
Την αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου η Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ Σαντορίνης υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μίλτου Λογιάδη και με σύμπραξη του κιθαριστή Διονύση Άννινου στο κονσέρτο σε Λα μείζ. του Μάουρο Τζουλιάνι και της πιανίστας Αθηνάς Καποδίστρια στο κοντσέρτο σε σολ ελάσ. του Ι.Σ. Μπαχ. Η βραδιά θα κλείσει με την δημοφιλή Σερενάτα του Τσαϊκόφσκι.
Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών (Γιώργος Μάνδηλας - βιολί, Παναγιώτης Τζιώτης - βιολί, Πάρις Αναστασιάδης - βιόλα και Ισίδωρος Σιδέ-ρης - βιολοντσέλο), θα ερμηνεύσουν δύο μνημειώδη έργα μουσικής δωματίου· το Κουαρτέτο «Ο θάνατος και η κόρη» του Σούμπερτ και μαζί με την Αθηνά Καπο-δίστρια, το Κουϊντέτο με πιάνο του Σοστακόβιτς.
Την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, τη σκηνή του Φεστιβάλ Σαντορίνης θα λαμπρύνουν με ένα ρεσιτάλ τους ο παγκοσμίως κορυφαίος έλληνας βιολιστής Λεωνίδας Καβάκος μαζί με τον διαπρεπή ιταλό πιανίστα Ενρίκο Πάτσε. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις Σονάτες για βιολί και πιάνο του Μπετόβεν.
Την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, θα εμφανιστεί άλλος ένας καλλιτέχνης μεγάλου διεθνούς βεληνεκούς ο αμερικανός πιανίστας Τζέφρεϋ Σουάν, σε ένα ρεσιτάλ πιάνου με την Σονάτα οp. 2, Νο 2 του Μπετόβεν, έξι Πρελούδια του Ντεμπυσί από το 2ο τεύχος και τρία σημαντικά έργα του Λιστ.
Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, δύο εκλεκτοί πρωταγωνιστές του λυρικού μας θεάτρου, η υψίφωνος Κάτια Πάσχου και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος, θα παρουσιάσουν με τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα άριες και ντουέτα από όπερες των Βέρντι, Πουτσίνι, Ντονιτσέτι, Φλότοφ, καθώς και από οπερέτες των Λέχαρ, Στράους, Σουπέ, Σπύρου Σαμάρα και Θεόφραστου Σακελλαρίδη.
Το Φεστιβάλ θα κλείσει την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου με έργα για βιολοντσέλο και πιάνο των Σούμαν, Σοστακόβιτς και Μπραμς που θα ερμηνεύσουν δύο διεθνώς καταξιωμένοι και πολυβραβευμένοι νεαροί καλλιτέχνες από την Ισπανία, ο βιολοντσελίστας Πάμπλο Φερράντεθ και ο πιανίστας Λουίς ντελ Βάγιε.

Άλλα νέα
banner