Σκόπελος

Παραλίες

Οι περισσότερες παραλίες του νησιού είναι καταπράσινες, πευκόφυτες, με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά και μικρά γραφικά ταβερνάκια που προσφέρουν ψάρι στα κάρβουνα. Εάν, ωστόσο, αναζητάτε ερημικές, παρθένες ακρογιαλιές, εξασφαλίστε θαλάσσιο μέσο κι εξερευνήστε τη βόρεια πλευρά του νησιού μεταξύ Πάνορμου και Έλιου.
Μηλιά
Θεωρείται από πολλούς η ομορφότερη παραλία της Σκοπέλου και μία από τις καλύτερες σε όλο το Αιγαίο. Τα καταγάλανα νερά και ο εκπληκτικός βυθός της δικαιώνουν τον τίτλο της, ενώ το beach bar της τραβάει σαν μαγνήτης το νεαρόκοσμο. Διαθέτει ναυαγοσώστη και δύο μεγάλα πάρκινγκ όπου σταθμεύετε ελεύθερα.
Βελανιό
Είναι γνωστή ως «παραλία των γυμνιστών». Στην αμμουδιά της δεν θα υπάρχει σχεδόν καμία τουριστική υποδομή, με αποτέλεσμα να διατηρεί αναλλοίωτη τη φυσική της ομορφιά.
Γλυστέρι
Σας περιμένει στο βόρειο τμήμα του νησιού, στον περιφερειακό δρόμο που οδηγεί στο Κάστρο. Γραφικό και όμορφο, το Γλυστέρι ξεχωρίζει για το φυσικό του κάλλος. Κοντά στην παραλία βρίσκεται και το σπίτι (Villa Donna) όπου έγιναν τα εξωτερικά γυρίσματα του «Mamma Mia!».
Σάρρες
Βρίσκεται μόλις μια ανάσα από τη Χώρα της Σκοπέλου και είναι προσβάσιμη μόνο με φουσκωτό. Η σπηλιά που χωρίζει τη μία πλευρά της παραλίας από την άλλη δημιουργεί ένα ιδιαίτερο σκηνικό.

Ταξίδια για κάθε στυλ