Νεάπολη Λακωνίας

Εκδρομές

Λάχι
Όμορφο χωριό καπεταναίων σε απόσταση αναπνοής από τη Νεάπολη, με άσπρα σπίτια, στενά δρομάκια και ωραία θέα.

Απολιθωμένο δάσος Κόρακα
Αξίζει να κάνετε μια βόλτα κατά μήκος των δαντελωτών ακτών για να χαζέψετε τα περίεργα κοχύλια που είναι κολλημένα στους βράχους και τους πέτρινους σχηματισμούς που θυμίζουν κορμούς. Η περιοχή αυτή συγκέντρωσε πρόσφατα το ενδιαφέρον των παλαιοντολόγων, που θεωρούν ότι πρόκειται για ένα απολιθωμένο δάσος που σκεπάστηκε από λάβα πριν από εκατομμύρια χρόνια και ξαναήρθε στην επιφάνεια.

Κάβο Μαλιάς
Οι φαν της πεζοπορίας αξίζει να διεισδύσετε πιο βαθιά στην άγρια ομορφιά του Κάβο Μαλιά επισκεπτόμενοι το φάρο στην άκρη του και τα πολλά μοναστήρια της περιοχής, που αποκαλείται και «μικρό Άγιον Όρος». Τα πιο γνωστά μοναστήρια είναι της Αγίας Ειρήνης της Καβομαλούσας και του Αγίου Γεωργίου του Εν Μαλέω (13ος-14ος αιώνας).

Σπήλαιο Καστανιάς
Επισκέψιμο σπήλαιο με σταλαγμίτες σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς, εκεί που οι νότιες απολήξεις του Πάρνωνα συναντούν τον Κάβο Μαλιά.

Βελανίδια
Το πιο όμορφο χωριό της Νεάπολης, στο οποίο καταλήγει ασφαλτοστρωμένος δρόμος ύστερα από μισής ώρας οδήγηση από το Λάχι. Η διαδρομή στην άκρη του βράχου, με τον αέρα να σε χτυπάει και την κυματισμένη θάλασσα στο βάθος, δεν σε προϊδεάζει για το «νησιώτικο» χωριό –με τα ασβεστωμένα σπιτάκια, τα γεράνια στις αυλές και τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα– που σου αποκαλύπτεται έπειτα από μια απότομη στροφή. Το χωριό ζωντανεύει το καλοκαίρι με την επιστροφή των μεταναστών. Από τα Βελανίδια ξεκινά και το κλασικότερο μονοπάτι της περιοχής που φτάνει στο φάρο του Κάβο Μαλιά (τρεις ώρες περπάτημα περίπου), διασχίζοντας ένα ιδιαίτερα άγριο τοπίο μ’ ένα ναυάγιο, διάσπαρτα εκκλησάκια και θέα στα πλοία που περνάνε συνεχώς από την περιοχή.

Ελαφόνησος
Αν φτάσετε στη Νεάπολη δεν γίνεται να μην πάρετε το ferry boat από την Πούντα και να περάσετε απέναντι, στην Ελαφόνησο, έστω για μια μονοήμερη εκδρομή για μπάνιο στην περίφημη αμμουδιά του Σίμου.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ