Τρίκερι

Εκδρομές

Παλιό Τρίκερι
Το μικρό νησάκι Παλιό Τρίκερι είναι προορισμός από μόνο του. Ο μοναδικός του οικισμός είναι ο Άγιος Ιωάννης, όπου και υπάρχουν λιγοστά ταβερνάκια, καφέ αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το μοναστήρι της Παναγίας του 19ου αιώνα που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του. Το νησί είναι κατάφυτο από δέντρα, κυρίως ελιές, και διαθέτει υπέροχες μικρές παραλίες με κρυστάλλινα νερά.  

Μηλίνα
Όμορφο παραθαλάσσιο χωριό με γραφικό οικισμό που προσφέρει πολλές επιλογές στον επισκέπτη. Η Μηλίνα συγκεντρώνει πολύ κόσμο το καλοκαίρι, αφού διαθέτει καλές ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, καφέ, ζωντανά μπαρ και φυσικά όμορφες παραλίες.

Χόρτο
Αγκαλιασμένο από πλούσια φύση το Χόρτο είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους επισκέπτες και τουριστικά ανεπτυγμένο. Όμορφα νεοκλασικά σπίτια συναντώνται στις γειτονιές του, ενώ οι παραλίες γύρω του και οι καλές ταβέρνες προσελκύουν πολύ κόσμο το καλοκαίρι. Αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή μαρτυρούν ότι εκεί υπήρχε η αρχαία πολιτεία Σπάλαθρα.

Λεφόκαστρο - Νεοχώρι

Λίγα χιλιόμετρα από την Αργαλαστή, το παραθαλάσσιο Λεφόκαστρο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους επισκέπτες, για την όμορφη πεντακάθαρη παραλία του και για τις καλές ταβέρνες και τα καφέ του. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Νεοχώρι, ένας παραδοσιακός ορεινός οικισμός, με όμορφη πλατεία. Ιδιαίτερα αξιόλογη είναι η εκκλησία του 18ου αιώνα που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο.

Κάλαμος
Ιδανικός για όσους αναζητούν την ηρεμία, είναι ο παραθαλάσσιος, μικρός Κάλαμος. Οι επισκέπτες το προτιμούν και για τα μικρά γραφικά ταβερνάκια με τους παραδοσιακούς μεζέδες. Κοντά του βρίσκεται η όμορφη παραλία Μπελιάν.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ