Χερσόνησος/ Μάλια

Εκδρομές

Κουτουλουφάρι και Πισκοπιανό
Λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Χερσόνησο, στη σκιά του βουνού Χάρακας, μέσα σε ελαιώνες κρύβονται τα όμορφα χωριά Κουτουλουφάρι και Πισκοπιανό, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, πετρόχτιστα σπίτια, καλντερίμια και αυλές με πολύχρωμα λουλούδια. Ιδανική στάση για όσους θέλουν να απολαύσουν ήρεμες στιγμές αυθεντικής Κρήτης.
Αβδού
Γνωστό και ως Καπετανοχώρι (λόγω των πολλών ξακουστών οπλαρχηγών που κατάγονται από δω), το ιστορικό χωριό Αβδού έχει όμορφες βυζαντινές εκκλησίες αλλά και δύο σπήλαια, της Αγίας Άννας και της Αγίας Φωτεινής. Οι φανατικοί του αλεξίπτωτου πλαγιάς θα βρουν εδώ μια επαγγελματική πίστα.
Κερά
Όμορφο ιστορικό χωριό, στα σύνορα με το Οροπέδιο Λασιθίου, χτισμένο σε υψόμετρο 680 μ., απέχει από τη Χερσόνησο περίπου 25 χλμ. Αξίζει να το επισκεφθείτε τόσο για την ιστορική Μονή Καρδιώτισσας και τον αρχαιολογικό χώρο του Καρφιού όσο και για την υπέροχη φύση που το περιβάλλει. Από την Κερά περνά και το ευρωπαϊκό ορειβατικό μονοπάτι Ε4.
Γήπεδο γκολφ
Το μοναδικό επαγγελματικό γήπεδο γκολφ 18 οπών του νησιού βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Χερσόνησο. Διαθέτει ένα ωραίο club house με εστιατόριο, καθώς και κατάστημα με είδη γκολφ.
Cretaquarium - Θαλασσόκοσμος
Το ενυδρείο κατασκευάστηκε στην πρώην αμερικάνικη βάση Γουρνών και είναι το μεγαλύτερο της Ανατολικής Μεσογείου. Θα εξερευνήσετε τον μεσογειακό θαλάσσιο κόσμο, παρατηρώντας τα χιλιάδες είδη που φιλοξενούνται εδώ.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ