Χάνια

Εκδρομές

Μακρινίτσα
Ο διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός της Μακρινίτσας, λίγα χιλιόμετρα από την Πορταριά, είναι χτισμένος κλιμακωτά στην πλαγιά του βουνού, με το χαμηλότερο σημείο του να έχει υψόμετρο 350 μέτρων και το ψηλότερο να φτάνει τα 700. Η μοναδική θέα από την κεντρική πλατεία της, η πλούσια ιστορία και τα μνημεία της και η παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική των αρχοντικών της, με την πέτρα να κυριαρχεί παντού, κάνουν τη Μακρινίτσα έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Πηλίου.
Πορταριά
Η γειτόνισσα της Μακρινίτσας είναι ένα ζωντανό χωριό με λιθόστρωτα καλντερίμια και πέτρινα παραδοσιακά σπίτια, καλή ξενοδοχειακή υποδομή και υποδειγματικές ταβέρνες. Κλασική στάση για καφέ και φαγητό αποτελεί η κεντρική πλατεία Μελίνα Μερκούρη.
Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου
Μπορεί το υψόμετρό του να μην ξεπερνά τα 1.471 μέτρα, όμως το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου «Αγριόλευκες», είναι από τα αγαπημένα της χώρας. Είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο αφού το όμορφο τοπίο και η θέα στο Αιγαίο το κάνουν ιδιαίτερα αγαπητό σημείο για τους επισκέπτες ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Διαθέτει τρεις εναέριους αναβατήρες (o διθέσιος έχει μήκος 1.000 μέτρα), ένα συρόμενο και ένα baby lift. Διαθέτει πέντε πίστες, οι τέσσερις από τις οποίες είναι για σκι καταβάσεων και η μία είναι πίστα δρόμου αντοχής και ξεχωρίζει για τις υπέροχες εικόνες που χαρίζει στον επισκέπτη, αφού περνάει μέσα από καστανιές, οξιές και αγριόλευκες, ενώ η θέα στο Αιγαίο είναι μαγική. Το σαλέ συγκεντρώνει τους εκδρομείς για καφέ, ποτά και σνακ, ενώ λειτουργούν σχολή σκι, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού και ξενώνας στο καταφύγιο του κέντρου.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ