Χανιά

Εκδρομές

Βάμος
Στην επαρχία του Αποκόρωνα, ένα παραδοσιακό χωριό χαράζει σταθερή πορεία με έμφαση στον οικοτουρισμό, τον αγροτουρισμό αλλά και τον πολιτισμό. Αναπαλαιωμένα κτίρια που λειτουργούν ως ξενώνες αποτελούν ιδανικό καταφύγιο για παρέες, οικογένειες αλλά και όλους τους ταξιδευτές που αποζητούν μια πιο ήπια και αυθεντική μορφή τουρισμού. Παραδοσιακά μαγειρέματα, πεζοπορίες, αγροτικές δραστηριότητες και πολιτιστικές αναζητήσεις σε ένα ημιορεινό, παραδοσιακό χωριό-πρότυπο.
Μηλιά - αναπαλαιωμένος οικισμός
Ένας εγκαταλειμμένος ορεινός οικισμός έχει μετατραπεί πλέον σε μια πρότυπη οικοτουριστική μονάδα σε μια τοποθεσία-ύμνο στη φύση, στην επαρχία Κισσάμου. Με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, η φιλόδοξη αυτή προσπάθεια προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη και βασίζεται αποκλειστικά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. (www.milia.gr)
Φαράγγι Σαμαριάς
Από το οροπέδιο του Ομαλού ξεκινά η κατάβαση ενός από τα πιο δημοφιλή φαράγγια του νησιού αλλά και της χώρας. Εξοπλιστείτε με παπούτσια για περπάτημα και ξεκινήστε νωρίς το πρωί με καλή παρέα και διάθεση να εισπνεύσετε καθαρό αέρα. Θα χρειαστείτε περίπου 5-6 ώρες για να φτάσετε στα παγωμένα αλλά πεντακάθαρα νερά της Αγίας Ρούμελης όπου θα βρείτε και πολύ καλό φαγητό. Από εκεί, το καραβάκι θα σας οδηγήσει στη Χώρα Σφακίων. Υπάρχουν και άλλα εξίσου ενδιαφέροντα φαράγγια στην περιοχή που αξίζει να εξερευνήσετε, όπως αυτό της Αγίας Ειρήνης, της Πολυρρήνιας ή το φαράγγι Χαλασέ.
Λίμνη Κουρνά
Η μόνη φυσική λίμνη του νησιού βρίσκεται κοντά στη Γεωργιούπολη και είναι πανέμορφη. Θα κάνετε «θαλάσσιο» ποδήλατο, θα κολυμπήσετε ή θα την «κυκλώσετε» περπατώντας. Εδώ θα βρει κανείς αρκετές ταβέρνες και καφέ.
Καστέλι Κισσάμου
Γνωστή και ως Κίσσαμος, η μικρή αυτή πόλη στα βορειοδυτικά του νησιού αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για μερικά από τα πιο συναρπαστικά μέρη του νομού: τα ερείπια της αρχαίας, ισχυρής πόλης της Πολυρρήνιας, το χωριό Επισκοπή με το βυζαντινό ναό του Αρχάγγελου Γαβριήλ, το Τοπολιανό φαράγγι, τη χερσόνησο της Γραμβούσας με την εξωτική παραλία του Μπάλου αλλά και την εντυπωσιακή παραλία της Φαλάσαρνας με την ψιλή άμμο και τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ