Περίχωρα Αθήνας

Εκδρομές

Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας
Ορεινός όγκος με δεκάδες κορυφές, χαράδρες, ρεματιές και οροπέδια, είχε ανακηρυχθεί εθνικός δρυμός από το 1961. Η μεγάλη πυρκαγιά του 2007 αφάνισε χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και ελατοδάσους, ωστόσο υπάρχουν ακόμα όμορφα πεζοπορικά μονοπάτια και τα αναρριχητικά πεδία στη Χασιά και την Πέτρα Βαρυμπόμπης. (www.parnitha-np.gr)

>Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα
Μοναδικό στην Αττική σύνθετο οικοσύστημα που συναποτελούν ο υγρότοπος, η Μακαρία Πηγή, το παράκτιο πευκοδάσος με τις κουκουναριές και την αμμώδη παραλία, η χερσόνησος της Κυνοσούρας και ο λόφος της Δρακονέρας. Εξαιρετικός προορισμός για παρατήρηση πουλιών, ποδηλατάδες και, το καλοκαίρι, για μπάνιο στη δημοφιλή παραλία του.

Ελευσίνα
Σε απόσταση 20 χλμ. από την Αθήνα, η πόλη είναι γνωστή για τις αρχαιότητες αλλά και για τη σύγχρονη βιομηχανική ιστορία και το φεστιβάλ της (το οποίο διοργανώνεται στα τέλη του καλοκαιριού).  

Κτήμα Τατοΐου
Από τους ωραιότερους και πλέον δημοφιλείς χώρους αναψυχής της Αττικής, το πάλαι ποτέ ανακτορικό συγκρότημα και κτήμα αγροτικών προϊόντων στις υπώρειες της Πάρνηθας συνδέθηκε με σημαντικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας καθώς υπήρξε τόπος κατοικίας της δυναστείας του Γεωργίου του Α΄.

Λίμνη Μαραθώνα
Δημιουργήθηκε το 1930 για την ύδρευση της Αθήνας, με την κατασκευή του μοναδικού μαρμάρινου φράγματος της Ευρώπης.

Λαύριο
Από το νεοκλασικό κέντρο μέχρι τον οικισμό του Κυπριανού με τα χαμηλά λαϊκά σπίτια και τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της πρώην Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου (το σημερινό Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο), η πρώτη οργανωμένη εργατούπολη του ελληνικού κράτους προδίδει σε κάθε βήμα το μεταλλευτικό της παρελθόν.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ