Σητεία

Εκδρομές

Μονή Τοπλού
Η Μονή Τοπλού βρίσκεται μέσα σε μια τεράστια έκταση πολλών χιλιάδων στρεμμάτων, όπου σε πολλά σημεία υπάρχουν βιολογικές καλλιέργειες από αμπέλια, ελαιώνες κ.ά. Χτίστηκε το 15ο αιώνα για να καταστραφεί από σεισμό το 1612 και να ανοικοδομηθεί αργότερα. Στο κυρίως κτίσμα της, εκτός από το πολύ ενδιαφέρον μουσείο της, υπάρχουν κελιά, ξενώνες για τους επισκέπτες, το δίκλιτο καθολικό κ.ά.
Βάι
Το φοινικόδασος του Βάι, ένα από τα πιο διάσημα σημεία ολόκληρης της Κρήτης, κατακλύζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού από χιλιάδες επισκέπτες, που είτε απολαμβάνουν τους περιπάτους τους κάτω από τους περίπου 5.000 φοίνικες είτε κάνουν βουτιές στη χρυσή εξωτική παραλία του.
Αγιά Φωτιά, Γούδουρας
Ανατολικά της Σητείας το γραφικό χωριό της Αγιάς Φωτιάς αποτελεί κλασική εκδρομή για τους επισκέπτες, αφού διαθέτει μια υπέροχη παραλία αλλά και αρχαιολογικά ευρήματα στη γύρω περιοχή. Το παραθαλάσσιο ψαροχώρι του Γούδουρα είναι ιδανικό για όσους θέλουν να απολαύσουν εξαιρετικό φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες και ατέλειωτες βουτιές στην παραλία του.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ