Σαντορίνη

Εκδρομές

Αμμούδ
ι
Ένα λιμανάκι κάτω από την Οία που μοιάζει βγαλμένο από παλιά ελληνική ταινία, ιδανικό για μια γρήγορη βουτιά και ψαροφαγία.
Πύργος
Το μεσαιωνικό στολίδι του νησιού σε απόσταση 7,5 χλμ. από τα Φηρά. Διατηρεί ακόμη την πολεοδομία του οχυρού οικισμού της ενετοκρατίας με δαιδαλώδη σοκάκια και παραδοσιακά σπίτια. Αξίζει η βόλτα ως το κάστρο, με πανοραμική θέα σ’ όλο το νησί. Από τις εκκλησίες ξεχωρίζει το Θεοτοκάκι. Το Πάσχα γιορτάζεται εδώ τελετουργικά, με φαναράκια που φωτίζουν όλο το χωριό.
Ενδοχώρα
Τα χωριά της Σαντορίνης προσφέρονται για ήρεμες βόλτες με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον: υπόσκαφοι οικισμοί, αρχοντικά, έρημα προ-βιομηχανικά εργοστάσια, παλιές εκκλησίες συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σύνολο. Επισκεφτείτε τη Μεσαριά με εντυπωσιακά αρχοντικά, τη Φοινικιά και τον παραδοσιακό οικισμό στον Καρτεράδο (εντυπωσιακή η εκκλησία της Ανάληψης με τα πυργόσχημα καμπαναριά).
Θηρασιά
Το ανέγγιχτο τουριστικά νησάκι απέναντι από την Οία (υπάρχει σύνδεση με καΐκια και ferry boat) θυμίζει Σαντορίνη σταματημένη στη δεκαετία του ’50. Διαθέτει δύο οικισμούς, τον Ποταμό και τον Μανωλά. Οι περιπατητές επισκεφτείτε την Παναγιά του Λαγκαδιού και το μοναστήρι της Κοιμήσεως (με εντυπωσιακό χρυσό τέμπλο από τη Ρωσία).

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ