Ρέθυμνο

Εκδρομές

Μονή Αρκαδίου
Το ιστορικότερο μοναστήρι της Κρήτης είναι διάσημο για τη συμβολή του στους αγώνες για την ελευθερία, που κορυφώθηκαν με το Ολοκαύτωμα του 1866, είναι σήμερα μια οργανωμένη πολυδραστήρια κοινότητα. Βιολογικές καλλιέργειες αμπελώνων, φρούτων και άλλων φυτών αγκαλιάζουν τη μονή, ενώ το ισχυρό τείχος που την περιβάλλει κρύβει μέσα του, εκτός από τον δίκλιτο ναό που είναι αφιερωμένος στην Μεταμόρφωση του Χριστού και στους αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, βοηθητικά κτίρια, ξενώνες και κελιά μοναχών. Στο μουσείο της μονής ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει χρυσοκέντητα άμφια και χειρόγραφα.
Φράγμα Ποταμών
Ένα από τα νεότερα τεχνητά φράγματα της χώρας, σκέπασε με τα νερά του το ομώνυμο χωριό και τα γύρω χωράφια. Ο υγρότοπος που έχει ήδη δημιουργηθεί αποτελεί καταφύγιο για ψάρια και σπάνια πουλιά, ενώ γύρω του υπάρχουν ταβέρνες με τοπική κουζίνα.
Φαράγγι του Αγίου Αντωνίου
Εξαιρετικής ομορφιάς είναι το φαράγγι του Αγίου Αντωνίου, το οποίο ξεκινά από το χωριό Πατσός. Αγριολούλουδα, τεράστια δέντρα και πουλιά συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. Το μήκος του φαραγγιού είναι 5 χλμ. και θα το διασχίσετε σε περίπου δύο ώρες.
Αργυρούπολη
Οι ξακουστές πηγές στο χωριό Αργυρούπολη καλωσορίζουν τον επισκέπτη καθώς εισέρχεται στον οικισμό. Εδώ θα βρείτε και πολλές ταβέρνες με εκλεκτά ντόπια κρέατα.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ