Πάτρα

Εκδρομές

Ρίο
Η εντυπωσιακή γέφυρα, το καζίνο και η έντονη νυχτερινή ζωή στον παραλιακό δρόμο που διασχίζει το Ρίο του δίνουν έναν κοσμοπολίτικο αέρα. Το καλοκαίρι γίνεται χαμός στη βοτσαλωτή παραλία. Πολλοί Πατρινοί μένουν μόνιμα εδώ, ενώ θα βρείτε και αξιόλογα ξενοδοχεία. Το κάστρο του Ρίου –δίδυμο μ’ εκείνο του Αντιρρίου– είναι το πιο γραφικό αξιοθέατο του λιμανιού. Γνωστό ως Κάστρο του Μοριά και χτισμένο πάνω στα ερείπια ρωμαϊκών οχυρώσεων, έχει σχήμα ισοσκελούς τριγώνου και μια φαρδιά τάφρο γεμάτη θαλασσινό νερό. Χρονολογείται στο 1499 και χτίστηκε για να ελέγχει τον Κορινθιακό – γι’ αυτό άλλωστε το αποκαλούσαν «σιαγόνες του Κορινθιακού».

Βραχναίικα
 
Έξω από την αχαϊκή πρωτεύουσα, στα δυτικά, αρχίζει ο Δήμος Παραλίας, που περιλαμβάνει όλα τα παραλιακά χωριά – Ρογίτικα, Μονοδένδρι, Βραχναίικα, Τσουκαλέικα. Πάνω στον παραλιακό δρόμο θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον κάποιες αρχοντικές επαύλεις μέσα σε ατελείωτους κήπους. Είναι τα λεγόμενα Εγγλέζικα, κατάλοιπα της κοινότητας των Άγγλων στην Πάτρα του 19ου αιώνα. Στα Βραχναίικα το αρχιτεκτονικό τοπίο αλλάζει καθώς στο χωριό κυριαρχούν όμορφα πέτρινα σπίτια που διατηρούν στοιχεία της τοπικής αρχιτεκτονικής, ενώ ο παραλιακός είναι καλοκαιρινή πιάτσα για τους Πατρινούς με μεζεδοπωλεία και cafes στη σκιά των πεύκων και των ευκαλύπτων. Το πιο τουριστικό θέρετρο της περιοχής είναι η Κάτω Αχαΐα, ενώ το ψαροχώρι Αλυκές επιμένει να ζει ξεχασμένο στο χθες. Η αμμουδιά της Λακόπετρας διαθέτει ξενοδοχεία και είναι δημοφιλής πρόταση για μπάνιο.

Λιμνοθάλασσα Άραξου
Γνωστή και ως λιμνοθάλασσα του Πάπα (λέγεται ότι επί Ενετοκρατίας το Βατικανό προμηθευόταν από εδώ τσιπούρες!), έχει ανακηρυχθεί υγρότοπος διεθνούς σημασίας, καθώς πρόκειται για φυσικό ιχθυοτροφείο. Πάρτε μαζί σας κιάλια για να παρατηρήσετε τα υδρόβια πουλιά στις όχθες με την πυκνή βλάστηση. Το τοπίο έχει μια άγρια ομορφιά, ενώ αν φτάσετε μέχρι το Γιαννισκάρι, η τεράστια παραλία με την ψιλή, χρυσαφιά άμμο θα σας αποζημιώσει.

Δάσος Στροφιλιάς
Το μεγαλύτερο δάσος κουκουναριάς στην Ελλάδα καλύπτει έκταση 22.000 στρεμμάτων σε μια παραλιακή λωρίδα περίπου 1.250 μέτρων και θεωρείται σημαντικός βιότοπος.

Καλάβρυτα
Αν θέλετε να ζήσετε τη fun ατμόσφαιρα του χιονοδρομικού και τη νεανική apres ski ατμόσφαιρα του πιο δημοφιλούς ορεινού θέρετρου της Αχαΐας, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τα Καλάβρυτα.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ