Ορεινή Ναυπακτία

Εκδρομές

Άνω Χώρα
Η Μεγάλη Λομποτινά (όπως ονομαζόταν παλιότερα) είναι το πιο αναπτυγμένο τουριστικά χωριό της περιοχής. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια πλαγιά των Βαρδουσίων και το πλακόστρωτο κέντρο της με την αγορά και το μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής ατενίζει τις απέναντι βουνοκορφές από υψόμετρο 1.030 μ. Τον Φεβρουάριο, οι επιχειρηματίες του χωριού οργανώνουν τη Γιορτή της Τσιγαρίθρας (ένα είδος σύγκλινου) όπου προσφέρεται δωρεάν κρασί, τσίπουρο, πατάτες και φυσικά τσιγαρίθρες. Τον Οκτώβρη, οργανώνεται η Γιορτή του Κάστανου.
Κάτω Χώρα
Η Μικρή Λομποτινά (είναι το παλαιότερο όνομά της) είναι μια «γειτονιά» της Άνω Χώρας, τριγυρισμένη από βουνά και πνιγμένη στο πράσινο και στα τρεχούμενα νερά.
Λιμνίτσα
Όμορφη η πλατεία του χωριού, με πέτρινη βρύση, έναν υπεραιωνόβιο πλάτανο και ρεματιά όπου τα χαράματα, ακούς να λαλούν τα αηδόνια.
Τερψιθέα
Τα αμφιθεατρικά χτισμένα πέτρινα σπίτια βλέπουν από το υψόμετρο των 800 μ. την εκπληκτική θέα στις γύρω βουνοκορφές, μέχρι το Παναχαϊκό της Πελοποννήσου και τον Κορινθιακό.
Ελατού
Μικρός όμορφος οικισμός, χωμένος μέσα στο ελατόδασος όπως δηλώνει το όνομά του. Μέχρι το 1928 λεγόταν Eλετσού που στα σλάβικα σημαίνει «ευήλιο» μέρος.
Κρυονέρι
Μικρό χωριό στις ψηλότερες πλαγιές του Φτερόπυργου, με πανέμορφη φύση, υπέροχη πέτρινη πλατεία, αλλά καμία υποδομή. Στην περιοχή Λάλικα –οι ντόπιοι τη λένε Λάλκα– όσοι θέλουν να ζήσουν σαν γνήσια παιδιά της φύσης θα βρουν το κατάλληλο κατάλυμα.
Αμπελακιώτισσα
Ανάμεσα στα βουνά Τσεκούρα και Αϊ-Λιας, με αξιοθέατα το μοναστήρι της Αμπελακιώτισσας, με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που έφτασε εδώ από τα Αμπελάκια το 1457, και τον Άγιο Πολύκαρπο, όπου θα ξεναγηθείτε από τον χαρισματικό ηγούμενο Πολύκαρπο.
Πόδος
Μέσα σε μια ρεματιά με τεράστια πλατάνια, έχει μόλις δέκα μόνιμους κατοίκους. Λέγεται αλλιώς και Τουρκόμνημα.
Χόμορη
Πέτρινο μικρό χωριό, κρεμασμένο στην πλαγιά, με πλακόστρωτη πλατεία, πετρόχτιστη βρύση και έναν τεράστιο γέρικο πλάτανο.
Πλάτανος
Μεγάλο κεφαλοχώρι, περιποιημένο, το πιο πολυάνθρωπο και ζωντανό της περιοχής. Όμορφη πλατεία περίκλειστη από ωραία δίπατα σπίτια με την υπέροχη εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο κέντρο. Επισκεφθείτε το Λαογραφικό μουσείο και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Ευηνοχώρια

Άγιος Δημήτριος
Καταπράσινο χωριό με απίστευτη θέα στη λίμνη του Ευήνου που βρίσκεται στα πόδια του.
Αράχοβα
Πανέμορφο κεφαλοχώρι, σε μια πλευρά του Κοκκινιά, σε υψόμετρο 1.000 μ. Η θέα προς την Ευηνολίμνη είναι συνταρακτική, σαν να βρίσκεσαι σε αεροπλάνο.
Κλεπά
Μικρό χωριό αλλά κόμβος, καθώς εδώ υπάρχει παντοπωλείο που πουλάει μέχρι και βενζίνη (με το μπιτόνι!) και είναι πάντοτε ανοιχτό όταν δεν υπάρχει τίποτα στα άλλα χωριά.
Περδικόβρυση
Κάτω από το βουνό Αρίδνη, στα όρια ενός πυκνού ελατοδάσους, με όμορφη πλατεία και απίστευτη ησυχία.
Γραμμένη Oξυά
Στα σύνορα με την Ευρυτανία, πανέμορφη και μέσα σε ένα δάσος από οξιές, που της δίνει και το όνομά της.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ