Μακρινίτσα

Εκδρομές

Βόλος
Τα τσιπουράδικα στην παραλία της πόλης παραμένουν κλασικός πόλος έλξης, ενώ η παλιά πόλη είναι ιδανική για βόλτες, καθώς διατηρεί ακόμα την ατμόσφαιρα του παρελθόντος.
Πορταριά
Η γειτόνισσα της Μακρινίτσας είναι ένα ζωντανό χωριό με λιθόστρωτα καλντερίμια και πέτρινα παραδοσιακά σπίτια, καλή ξενοδοχειακή υποδομή και υποδειγματικές ταβέρνες. Κλασική στάση για καφέ και φαγητό αποτελεί η κεντρική πλατεία Μελίνα Μερκούρη.
Άλλη Μεριά
Γνωστό για τη φυσική ομορφιά, τα λουλούδια (την άνοιξη πραγματοποιείται μεγάλη γιορτή λουλουδιών από ντόπιους καλλιεργητές), τις εκκλησιές του αλλά και για τη γραφική πλατεία του με τον αιωνόβιο πλάτανο, το χωριό Άλλη Μεριά είναι ωραία ιδέα για εκδρομή. Από τα αξιοθέατα του οικισμού είναι ο φούρνος του Βελέντζα, ένας από τους πρώτους επαγγελματικούς φούρνους στην περιοχή του Πηλίου, διάσημος για τις τοιχογραφίες του Θεόφιλου. Ξεχωρίζει η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου με την όμορφη μαρμάρινη βρύση.
Κατηχώρι
Χτισμένο δίπλα σε μια ρεματιά, το όμορφο ορεινό χωριό, με τον παραδοσιακό οικισμό του, τις βυζαντινές εκκλησιές και τα ξωκλήσια, είναι κλασική στάση για φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες και τα τσιπουράδικα. Διαθέτει επίσης αρκετούς ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου
Μπορεί το υψόμετρό του να μην ξεπερνά τα 1.471 μέτρα, όμως το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου «Αγριόλευκες», είναι από τα αγαπημένα της χώρας. Είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο αφού το όμορφο τοπίο και η θέα στο Αιγαίο το κάνουν ιδιαίτερα αγαπητό σημείο για τους επισκέπτες ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Διαθέτει τρεις εναέριους αναβατήρες (o διθέσιος έχει μήκος 1.000 μέτρα), ένα συρόμενο και ένα baby lift. Διαθέτει πέντε πίστες, οι τέσσερις από τις οποίες είναι για σκι καταβάσεων και η μία είναι πίστα δρόμου αντοχής και ξεχωρίζει για τις υπέροχες εικόνες που χαρίζει στον επισκέπτη, αφού περνάει μέσα από καστανιές, οξιές και αγριόλευκες, ενώ η θέα στο Αιγαίο είναι μαγική. Το σαλέ συγκεντρώνει τους εκδρομείς για καφέ, ποτά και σνακ, ενώ λειτουργούν σχολή σκι, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού και ξενώνας στο καταφύγιο του κέντρου.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ