Λουτράκι

Εκδρομές

Γεράνεια Όρη
Ανηφορίσετε τους φιδογυριστούς δρόμους που τα σκαρφαλώνουν κι επισκεφτείτε τις μονές του Άγιου Ιωάννη του Προδρόμου, του Άγιου Γεράσιμου, του Προφήτη Ηλία και του Οσίου Παταπίου – ιδανικά ησυχαστήρια που από υψόμετρο 700 μ. απολαμβάνουν θέα σε όλο τον Λέχαιο Κόλπο. Θα βρείτε μονοπάτια περιπάτου, ενώ στην περιοχή οργανώνονται διάφορες εναλλακτικές δραστηριότητες και υπάρχουν πίστες για παραπέντε και αλεξίπτωτο πλαγιάς.
Λίμνη Βουλιαγμένης
Η διαδρομή μέχρι την πανέμορφη λίμνη Βουλιαγμένης είναι υπέροχη – από αυτή την πλευρά τα Γεράνεια Όρη είναι κατάφυτα και το τοπίο γίνεται ολοένα και πιο γραφικό. Η λίμνη έχει άλλωστε ανακηρυχθεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Από εδώ δεν θα φύγετε προτού επισκεφθείτε το εκπληκτικό Ηραίο στο ακρωτήριο Μελαγκάβι, όπου βρίσκεται και ένας από τους παλαιότερους πέτρινους φάρους του Κορινθιακού. Στο Ηραίο θα μαγευτείτε από τον κολπίσκο με τον αρχαιολογικό χώρο, όπου σώζονται τα ερείπια του ιερού της Ήρας Ακραίας-Λιμενίας (6ος αι. π.Χ.). Το ηλιοβασίλεμα είναι η καλύτερη ώρα για να φτάσετε εδώ. Αφήνετε το αυτοκίνητο στο τέλος του χωματόδρομου, κατηφορίζετε το μονοπάτι μέχρι το Ηραίο κι έχετε πιάτο μπροστά σας τον Κορινθιακό Κόλπο. Ανατολικά από τη λίμνη αρχίζει μια δαντέλα από πανέμορφες αμμουδερές παραλίες, όλες απόμερες και καταπράσινες. Αναζητήστε τη Στέρνα, τη Μυλοκοπή και τα Στραβά.
Από Λέχαιο μέχρι Συκιά
Το βόρειο τμήμα του Νομού Κορινθίας κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού είναι γεμάτο μικρά παραθαλάσσια χωριουδάκια και παραθεριστικούς οικισμούς (Λέχαιο, Περιγιάλι, Κάτω Άσσος). Το Βραχάτι είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής, με μεγάλη βοτσαλωτή παραλία, ψηλούς φοίνικες, εξοχικές κατοικίες με περιποιημένες αυλές, καφετέριες και ταβερνούλες. Συνεχίζοντας δυτικά, η ενιαία παραλία φτάνει μέχρι το Κιάτο, μια ζωντανή κωμόπολη με οργανωμένη παραλία, all-day cafes μπροστά στη θάλασσα και ρετρό ζαχαροπλαστεία, ενώ ακολουθούν τα οικογενειακά θέρετρα του Κάτω Διμηνιού, του Μελισσιού και της Συκιάς μέχρι να φτάσετε στο πιο κοσμικό Ξυλόκαστρο.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ