Κως

Εκδρομές

Από τα πιο διάσημα resorts της τουρκικής ακτής, το Μπόντρουμ μας γνέφει απέναντι από το λιμάνι της Κω για να επισκεφθούμε το κάστρο του Αγίου Πέτρου, το φημισμένο Μουσείο Υποθαλάσσιας Αρχαιολογίας, τα λιγοστά απομεινάρια του θρυλικού Μαυσωλείου (ένα από τα επτά θαύματα) και τη μαρίνα (απέχει μόλις είκοσι λεπτά με ταχύπλοο ή μία ώρα με το συμβατικό πλοίο).
Ενδιαφέρεστε για αναρριχητικές διαδρομές αξιώσεων; Θέλετε να σεργιανίσετε στα σοκάκια της Πόθιας και στον γραφικό Εμπορειό; Μπορείτε να περάσετε καθημερινά στην Κάλυμνο με το φέρι από το Μαστιχάρι αλλά και με το καταμαράν από την Κω.
Το ηφαίστειο, οι σεληνιακές παραλίες με τα μαύρα βότσαλα και τα γραφικά χωριά της Νισύρου (Μανδράκι, Εμπορειός, Νικιά) τραβούν σαν μαγνήτης τους λάτρεις των χαλαρών διακοπών. Εδώ μπορείτε να περάσετε όλο το χρόνο από την Κω, σε μία ώρα από την Καρδάμαινα και σε κάτι περισσότερο από την πόλη της Κω.
Νησί-θρύλος του ελληνικού καλοκαιριού, η Ρόδος συνδέεται καθημερινά με την Κω (με καταμαράν και φέρι), για να έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στη μεσαιωνική της πόλη, στο κάστρο της Λίνδου, στα λουτρά της Καλλιθέας, στο λόφο της Φιλέρημου, στα μνημεία της Ιταλοκρατίας και σε ακόμη πολλά αξιοθέατα.
Μικρή το δέμας, αλλά άκρως ατμοσφαιρική χάρη στα 2.500 πολύχρωμα νεοκλασικά που απλώνονται από τον Γιαλό (το λιμάνι) μέχρι το Χωριό, η Σύμη έχει καθιερωθεί ως προορισμός για κοσμοπολίτικες διακοπές. Στα οπωσδήποτε ο γύρος του νησιού με καΐκι και μια επίσκεψη στο μοναστήρι του Πανορμίτη. Εδώ φτάνετε σε τρεις ώρες από το λιμάνι της Κω.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ