Κέρκυρα

Εκδρομές

Το γραφικό λιμάνι Κασσιόπη, στα βόρεια του νησιού, προσφέρεται ως βάση για εξερεύνηση εκείνης της πλευράς. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας Κασσωπίτρας (με τοιχογραφίες του 17ου αιώνα) και τα ερείπια του κάστρου.
Το σπάνιο γεωλογικό τοπίο του Σιδαρίου του χάρισε ξεχωριστή θέση στον ταξιδιωτικό χάρτη, δημιουργώντας μοναδικές ακτές-έργα τέχνης. Αξίζει να φτάσετε μέχρις εδώ μόνο για να βουτήξετε στο Canal d’Amour, είτε είστε ερωτευμένοι είτε όχι.
Μια βόλτα στα ερειπωμένα δρομάκια της Παλαιάς Περίθειας, με τα όμορφα σπίτια, τις εκκλησίες και τις ενετικές λεπτομέρειες, θα σας κάνει να φαντάζεστε το γεμάτο ζωή παρελθόν της.
Το φημισμένο θέρετρο της Παλαιοκαστρίτσας στα δυτικά με το καταπράσινο και βραχώδες τοπίο εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών. Το ομώνυμο μοναστήρι αλλά και το Αγγελόκαστρο συγκαταλέγονται στα ατού της περιοχής.
Παραδοσιακό χωριό στην πλαγιά ενός λόφου, οι Κυνοπιάστες με τα παλιά αρχοντικά (μερικά χρονολογούνται από το 17ο αιώνα) και τα χαρακτηριστικά παστέλ χρώματα, το κτίριο της φιλαρμονικής, τον καθεδρικό της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία με τη μαρμάρινη είσοδο και το Μουσείο Ελιάς ενδείκνυνται για περιπάτους. Εδώ θα βρείτε και μερικές από τις πιο γνωστές ταβέρνες του νησιού με παραδοσιακή κερκυραϊκή κουζίνα.
Στο χωριό Καστελλάνοι ξεχωρίζει η εκκλησία της Χρυσοπηγής (γνωστή σήμερα ως της Ζωοδόχου Πηγής, του 1688), η οποία χτίστηκε από τον Ιταλό ευγενή Prospero Marini. Εκείνος, αφήνοντάς την ως κληροδότημα, εξασφάλισε τη λειτουργία ιερού σπουδαστηρίου και μοναστηριού, που αποτέλεσε το πρώτο εκπαιδευτήριο του νησιού.
Ανηφορίστε μέχρι το παρατηρητήριο του Κάιζερ (σε υψόμετρο 272 μ.), στην κορυφή του λόφου πάνω από τον Πέλεκα, και αγναντέψτε τις δυτικές ακτές του νησιού. Το ίδιο το χωριό θεωρείται από τα πιο όμορφα και παραδοσιακά της Κέρκυρας.
Στα νότια, το χωριό Χλωμός με το παραδοσιακό χρώμα φημίζεται για το ηλιοβασίλεμά του. Περπατήστε, πιείτε καφέ στο καφενείο παρέα με τους ντόπιους κι επισκεφθείτε την εκκλησία των Ταξιαρχών.
Τα πρώην ψαροχώρια και νυν κοσμοπολίτικα θέρετρα Μπενίτσες, Μωραΐτικα και Μεσογγή προσφέρουν στους ταξιδιώτες οργανωμένες παραλίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια αλλά και δυνατότητες για θαλάσσια σπορ. Εναλλακτική πρόταση στο νότιο τμήμα, το οποίο αναπτύσσεται σταδιακά, είναι η Λευκίμμη. Στην περιοχή θα βρείτε όμορφους συνοικισμούς, όπως οι Ριγγλάδες, Μελίκια και Αργυράδες, με σημαντικές εκκλησίες όπως αυτή του Αγίου Ισαύρου με τις τοιχογραφίες του 16ου αιώνα.
Σε πλήρη αντίθεση με την τουριστικά αναπτυγμένη Κέρκυρα, τα Διαπόντια Νησιά Οθωνοί, Ερεικούσσα και Μαθράκι –στο δυτικότερο σημείο της χώρας– είναι ιδανικός προορισμός για τους φυσιολάτρες που προτιμούν γαλήνιες διακοπές. Θα βρείτε όμορφες παραλίες για να κολυμπήσετε και δυνατότητες για πεζοπορικές διαδρομές. Αν δεν έχετε ιστιοπλοϊκό, υπάρχουν δρομολόγια από την πόλη της Κέρκυρας, το Σιδάρι και τον Άγιο Στέφανο.
Όσο για τους Παξούς και τους Αντίπαξους, ισχύει ότι «τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρό μπουκαλάκι»! Οι γραφικοί οικισμοί και οι εξωτικές παραλίες μέσα σε καταπράσινο τοπίο κατάφεραν να τους συμπεριλάβουν στη λίστα των αγαπημένων του Ιονίου.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ