Καστέλι (Κίσσαμος)

Εκδρομές

Αρχαία Φαλάσαρνα
Η περιοχή της αρχαίας Φαλάσαρνας στο δυτικό άκρο του ακρωτηρίου της Γραμβούσας κατοικήθηκε από τη μεσομινωική εποχή μέχρι και το τέλος του 1ου π.Χ. αιώνα. Στην ακμή της, κατά την ελληνιστική περίοδο, υπήρξε αυτόνομη πόλη και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Κρήτης, με ισχυρά οχυρά, κλειστό λιμάνι, μεγάλη ναυτική δύναμη, νομισματοκοπείο, πολλούς ναούς κ.ά. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως το λιμάνι και τα νεκροταφεία της πόλης, κανάλια, δύο από τους οχυρωματικούς πύργους και δύο αποβάθρες του λιμανιού, ενώ στην κορυφή του ακρωτηρίου εντοπίζεται η Ακρόπολη, με τουλάχιστον δύο ναούς, δημόσια κτίρια και δεξαμενές.
Αρχαία Πολυρρήνια
Μία από τις σημαντικές πόλεις-κράτη της Κρήτης, η Πολυρρήνια είχε υπό τον έλεγχό της μια μεγάλη περιφέρεια από τις βόρειες ακτές της δυτικής Κρήτης μέχρι τους ορεινούς όγκους προς τα νότια του Νομού Χανίων. Το σημερινό ορεινό χωριό έχει χτιστεί πάνω σε τμήμα της αρχαίας πόλης και σε πολλά από τα σύγχρονα σπίτια έχουν χρησιμοποιηθεί τμήματα των αρχαίων. Στην κεντρική πλατεία του χωριού σώζεται ημικυκλικός πύργος των ελληνιστικών τειχών, ενώ έξω από το χωριό θα βρείτε τη νεκρόπολη. Κάντε τη βόλτα σας στα στενά σοκάκια, απολαύστε τον καφέ σας στην παραδοσιακή κεντρική πλατεία και επισκεφτείτε το ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο οποίος είναι χτισμένος μέσα σε βράχο.
Γραμβούσα - Μπάλος
Τα πολυτραγουδισμένα νησάκια της Ήμερης και της Άγριας Γραμβούσας αποτελούν μία από τις πιο αγαπημένες εκδρομές των επισκεπτών της Κρήτης. Στην Ήμερη Γραμβούσα, με το υπέροχο κάστρο του 16ου αι., οι εξωτικές αμμουδιές χαρίζουν μοναδικές εικόνες. Στο νησάκι υπάρχουν διάσπαρτες εκκλησιές και μοναστήρια, ενώ η άγρια φύση του εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Η καρποσταλική λιμνοθάλασσα του Μπάλου, κάτω από τις απότομες άγριες πλαγιές του βουνού Γεροσκίνος, με την εξωτική, κατάλευκη παραλία και τα τιρκουάζ νερά, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Στη δεξιά πλευρά του κόλπου το κολύμπι γίνεται διασκέδαση και εμπειρία, καθώς νησίδες από χρυσοκίτρινη άμμο δημιουργούν ένα παραμυθένιο τοπίο. Από το λιμάνι του Κισσάμου αναχωρούν όλο το καλοκαίρι πλοιάρια που πραγματοποιούν κρουαζιέρες στις Γραμβούσες και τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου.
Σφηνάρι, Καλυβιανή
Χτισμένο στους πρόποδες του βουνού Κουτρούλη, το όμορφο ψαροχώρι Σφηνάρι αποτελεί ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να απολαύσουν μαζί βουνό και θάλασσα. Στην παραλία του χωριού υπάρχουν ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ψάρι. Στο χωριό Καλυβιανή επιβάλλεται μια στάση στη γραφική κεντρική πλατεία για καφέ αλλά και καλό ντόπιο φαγητό, προτού πάρετε το μονοπάτι που οδηγεί στον Μπάλο.
Πλάτανος
Πάνω από τα Φαλάσαρνα απλώνεται το όμορφο κεφαλοχώρι Πλάτανος, μια καλή αφετηρία για να επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο και να εξερευνήσετε τη γύρω φύση.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ