Καρδαμύλη - Μεσσηνιακή Μάνη

Εκδρομές

Στούπα
Η φημισμένη παραλία με τη χοντρή άμμο όπου εμπνεύστηκε ο Νίκος Καζαντζάκης τον Αλέξη Ζορμπά είναι σήμερα ένα ζωντανό τουριστικό θέρετρο που συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι πολλούς επισκέπτες, κυρίως Άγγλους.
Χωριά Ταΰγετου
Τσέρια, Εξωχώρι, Σαϊδόνα, Καστάνια, Μηλιά είναι μερικά από τα πιο όμορφα και κοντινά στην Καρδαμύλη χωριά, με πετρόχτιστα σπίτια, μοναχικούς πύργους και χωριάτικα καφενεία όπου θα σας τρατάρουν τσίχλες, λαλάγγια και ομελέτα με ντόπιο παστό. Στην Καστάνια πολλά από τα σπίτια διατηρούν ακόμη τις πλάκες στις στέγες, ενώ αξίζει να επισκεφτείτε τη βυζαντινή εκκλησία της Τρικάμπανου και του Αγίου Πέτρου με το πυργοειδές καμπαναριό. Στα Τσέρια η θέα στο φαράγγι του Ρίντομου είναι υπέροχη. Το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο ιδίως, που γεμίζει ορχιδέες, το φαράγγι προσελκύει πολλούς φυσιολάτρες που έρχονται ειδικά για να μελετήσουν τη χλωρίδα του. Από το Εξωχώρι ξεκινάει ο δρόμος για το δάσος της Βασιλικής – σημείο εκκίνησης των αναβάσεων στον Ταΰγετο. Από τα πιο απομονωμένα χωριά, η Μηλιά σε υποβάλλει με την άγρια ομορφιά της, τα πέτρινα σπίτια και τη μυρωδιά του φασκόμηλου. Αρκετά από τα χωριά συνδέονται με την Καρδαμύλη και μεταξύ τους μέσω ενός δικτύου σηματοδοτημένων μονοπατιών.
Τραχήλα
Ο παραλιακός δρόμος από την Καρδαμύλη μέχρι το γραφικό λιμανάκι της Τραχήλας μέσω Στούπας προσφέρεται για αυτοκινητάδα, με μικρά γραφικά χωριουδάκια που διαδέχονται το άγριο τοπίο των γυμνών κατακόρυφων βράχων της Έξω Μάνης. Στο ύψος του σπηλαίου Καταφύγι, η ομώνυμη απόκρημνη ακτή με τις φυσικές πέτρινες ξαπλώστρες είναι αγαπημένη των εναλλακτικών.
Λαγκάδα - Οίτυλο
Από την Καρδαμύλη μπορείτε να φτάσετε ως το Οίτυλο και την Αρεόπολη περνώντας από μια σειρά χωριών, από τα οποία ξεχωρίζει η Λαγκάδα με τα πέτρινα πυργόσπιτα, χτισμένα αμφιθεατρικά ανάμεσα στις ελιές και τα κυπαρίσσια, και τον όμορφο ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ