Καλάβρυτα

Εκδρομές

Φαράγγι Βουραϊκού - Οδοντωτός Σιδηρόδρομος
Η διαδρομή με τον οδοντωτό ως το Διακοφτό διαρκεί μία ώρα, περνάει από 49 γέφυρες και διατρέχει τοπία εξαιρετικού φυσικού κάλλους.
Ζαχλωρού
Κουκλίστικο χωριουδάκι χωμένο βαθιά μέσα στο φαράγγι, όπου κάνει στάση ο οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοφτού-Καλαβρύτων. Διαθέτει ξενώνες και ταβέρνες με φόντο τα έλατα.
Άνω και Κάτω Λουσοί
Δυο χωριουδάκια από άλλη εποχή, πάνω σε δύο σχεδόν αντικριστούς λόφους νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων. Πιο γραφικούς θα βρείτε τους Κάτω Λουσούς (παλιά Σουδενά), με τον επιβλητικό κοκκινωπό πύργο της ιστορικής οικογένειας Πετμεζά και ,ακριβώς δίπλα του, το αρχοντικό του Γιώργου Ραγιά. Βγαίνοντας από το χωριό, ο δρόμος για το Λουσικό οδηγεί στο ναό της Αρτέμιδος Ημερησίας (3ος αιώνας π.Χ.), σε απομονωμένη τοποθεσία, με υπέροχη θέα στον κάμπο – από κάποιο σημείο και μετά συναντάτε σχετικά δύσκολο χωματόδρομο.
Πλανητέρο
Αγαπημένος εκδρομικός τόπος, φημίζεται για τα ιχθυοτροφεία του και διαθέτει αρκετές ταβέρνες για πέστροφα μέσα στο πλατανόδασος αλλά και χώρο για πικνίκ.
Σπήλαιο των λιμνών
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα της Πελοποννήσου. Ένα σπήλαιο με εξερευνημένο μήκος 1.980 μέτρα, που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον χάρη στις δεκατρείς φυσικές κλιμακωτές λίμνες του, μοιρασμένες σε τρία επίπεδα. Η ξενάγηση του σπηλαίου καλύπτει μήκος 500 μέτρων και η διαδρομή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια σειρά από μεταλλικές γέφυρες που περνούν πάνω από τις λίμνες. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό, με απίθανους σταλακτιτικούς και σταλαγμιτικούς σχηματισμούς
Κλουκινοχώρια ή Κλουκίνες
Ζαρούχλα, Αγία Βαρβάρα, Περιστέρα, Μεσορρούγι, Σόλο. Χωριά χαμένα μέσα σε οργιαστική βλάστηση, με χαρακτηριστικά δείγματα τοπικής αρχιτεκτονικής, όπου η πέτρα και το ξύλο συνταιριάζονται με μοναδική αρμονία στους αυστηρούς γεωμετρικούς όγκους των σπιτιών.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ