Επίδαυρος

Εκδρομές

Λιγουριό
Αναπόσπαστα δεμένη με τα Επιδαύρια, η ήσυχη κωμόπολη βγαίνει κάθε Ιούλιο και Αύγουστο από τη «χειμερία νάρκη» της και ζει στον παλμό του φεστιβάλ, καθώς κατακλύζεται από τους απανταχού λάτρεις του αρχαίου δράματος που ψάχνουν μια θέση στις ταβέρνες της. Το κύριο αξιοθέατό της είναι ο θαυμάσιος βυζαντινός ναός του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος (11ος αιώνας), που δεσπόζει στην πλατεία.
Δίδυμα
Φεύγοντας από την Παλαιά Επίδαυρο με κατεύθυνση προς Νότο, θα συναντήσετε ύστερα από περίπου 10 χλμ. την Τραχειά – αξίζει να κάνετε μια στάση στα φημισμένα τυροκομεία της. Πιο νότια οι τζιπάτοι ακολουθήστε το χωματόδρομο προς το χωριό Πελεή αναζητώντας τη Μονή Αυγού, που θα τη βρείτε ριζωμένη κυριολεκτικά σε βράχο, σε μια τοποθεσία άγριας φυσικής ομορφιάς, στην είσοδο του Ραδιανού φαραγγιού. Συνεχίζοντας την πορεία σας προς τον Νότο, θα συναντήσετε τα επισκέψιμα σπήλαια Δίδυμα. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το δεύτερο, το οποίο μπορείτε να περπατήσετε περιμετρικά για να επισκεφθείτε τα ξωκλήσια του Αγίου Γεωργίου και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, χτισμένα αντικριστά στα τοιχώματα της σπηλιάς.
Κρανίδι
Γραφική κωμόπολη σε προνομιακή θέση, χτισμένη στο λόφο της Αγίας Άννας, νότια της Επιδαύρου. Κάντε τη βόλτα σας στα σοκάκια, όπου συνυπάρχουν παλιά πέτρινα σπίτια με κεραμιδένιες στέγες και πανέμορφα διατηρητέα νεοκλασικά, και επισκεφθείτε τις μονές της Παναγίας της Παντάνασσας, της Αγίας Άννας και της Αγίας Τριάδας.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ