Βυτίνα

Εκδρομές

Χιονοδρομικό Μαινάλου
Μικρό, όμορφο χιονοδρομικό, ιδανικό για οικογένειες και αρχάριους, αφού δεν κρύβει εκπλήξεις, με την ψηλότερη κορυφή να φτάνει στα 1.910 μ. Διαθέτει ωραίο σαλέ για ξεκούραση και διασκέδαση, snow bar στις πίστες και οργανωμένο καταφύγιο.

Λεβίδι


Ένα από τα πιο ζωντανά χωριά της Αρκαδίας. Επισκεφτείτε το Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας, το οποίο με μια σύγχρονη εκθεσιακή αντίληψη προτείνει μια άλλη διαδρομή στην ιστορία της Αρκαδίας, με άξονα μια ιδιωτική συλλογή που περιλαμβάνει πάνω από 500 σχέδια και χαρακτικά Ευρωπαίων κι Ελλήνων καλλιτεχνών από το 16ο αιώνα, μικρά γλυπτά, ιστορικές φωτογραφίες, νομίσματα, χαρτονομίσματα, εκδόσεις τέχνης και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα. Αν βρεθείτε στο χωριό στις 23 Αυγούστου, ακολουθήστε τους ντόπιους μέχρι το βυζαντινό εκκλησάκι της Παναγίας, στην ανατολική έξοδο, όπου γίνεται μεγάλο πανηγύρι και μη φύγετε από το Λεβίδι χωρίς μια επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο του Ορχομενού, πάνω σε λόφο, στο δρόμο προς Κανδήλα.

Λούσιος
Η περιοχή είναι γεμάτη αφορμές για εκδρομές. Πέρα από το γύρο του Λούσιου, την επίσκεψη στο Μουσείο Υδροκίνησης και τις μονές (Προδρόμου, Αιμυαλών, Φιλοσόφου), την άνοιξη και το καλοκαίρι μια ωραία διαδρομή είναι μέχρι την αρχαία Γόρτυνα, για μια βόλτα στα ερείπια του αρχαιολογικού χώρου και πικνίκ (ή μπάνιο για τους τολμηρούς) στις όχθες του Λούσιου. Μπορείτε να το συνδυάσετε με μια βόλτα στο Ελληνικό, ένα ανερχόμενο χωριό κοντά στην αρχαία Γόρτυνα, με παραδοσιακό χρώμα, όμορφους ξενώνες και ταβέρνες.

Χωριά Μαινάλου

Εκτός από τα γνωστά γειτονικά χωριά (Δημητσάνα, Βυτίνα), κάντε μια στάση στο
Λεβίδι, ένα από τα πιο ζωντανά χωριά της Αρκαδίας, στην Αλωνίσταινα, μικρό παραδοσιακό χωριό μες στα έλατα, στο αναστυλωμένο και επισκέψιμο σπίτι των Κολοκοτρωναίων στο Λιμποβίσι, στο Ζυγοβίτσι, χωριό-μπαλκόνι σε ύψωμα πάνω από το δρόμο Δημητσάνας-Στεμνίτσας, με καλές ταβέρνες.

Κάψια
Ζωντανό χωριό-πέρασμα, το οποίο εξελίσσεται πλέον σε αυτόνομο προορισμό διακοπών. Διαθέτει ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην περιοχή αλλά και ταβέρνα, επισκέψιμο οινοποιείο με εργαστήρι ξυλογλυπτικής και, το κυριότερο, ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια της Πελοποννήσου, με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, το οποίο άνοιξε πρόσφατα στο κοινό.

Μαγούλιανα - Βαλτεσινίκο
Μια ωραία διαδρομή μες στα έλατα σε οδηγεί στο Βαλτεσινίκο, ένα από τα χωριά της Αρκαδίας με το μεγαλύτερο υψόμετρο. Στη διαδρομή, κοντά στα Μαγούλιανα, σταματήστε οπωσδήποτε για να θαυμάσετε το Σανατόριο της Μάνας, το οποίο χτίστηκε στη δεκαετία του ’20 και –έρημο πια– εντυπωσιάζει ακόμη με την αρχιτεκτονική του.

Λαγκάδια
Αμφιθεατρικά χτισμένο κεφαλοχώρι με εντυπωσιακά αρχοντικά. Οι Λαγκαδινοί μάστορες είναι διάσημοι σ’ όλη την Ελλάδα. Για τους λάτρεις της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής επιβάλλεται μια βόλτα στην επάνω γειτονιά, όπου δεσπόζει το αρχοντικό των Δεληγιανναίων, μιας από τις ιστορικότερες οικογένειες της περιοχής. Στη γειτονιά αυτή, πολλά από τα σπίτια έχουν όμορφες πετρόχτιστες (φυσικά) κρήνες. Το χωριό είναι αναπτυγμένο τουριστικά, με κλασικές ταβέρνες, cafes και ξενώνες.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ