Βυζίτσα

Εκδρομές

Μηλιές
Το κεφαλοχώρι των Μηλέων είναι ιδανικό για περιπάτους, αφού οι γειτονιές του είναι γεμάτες πυργόσπιτα και παραδοσιακά αρχοντικά, ενώ γύρω από την κεντρική του πλατεία συγκεντρώνονται τα σημαντικότερα κτίρια του χωριού. Αξίζει να επισκεφθείτε την ονομαστή Σχολή των Μηλεών, την εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και το Λαογραφικό Μουσείο. Ο σιδηροδρομικός σταθμός των Μηλέων είναι ένα από τα ιδιαίτερα αξιοθέατα του χωριού, αγκαλιασμένος από υπέροχη φύση και ηρεμία, την οποία διαταράσσει την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο το σφύριγμα του «Μουτζούρη», του θρυλικού τρένου του Πηλίου που φτάνει στις Μηλιές από τα Άνω Λεχώνια.
Πινακάτες
Πλούσια φύση και γάργαρα νερά, πλακόστρωτα καλντερίμια, παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια και αξεπέραστη θέα στον Παγασητικό προσφέρει το ορεινό χωριό Πινακάτες. Θαυμάστε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου αλλά και την περίφημη βρύση του 19ου αιώνα με τις λεοντοκεφαλές.
Καλά Νερά
Το μικρό παραθαλάσσιο χωριό συγκεντρώνει πολλούς φανατικούς το καλοκαίρι, που απολαμβάνουν τις διακοπές τους κολυμπώντας στις όμορφες παραλίες του. Έχει καλή τουριστική ανάπτυξη, με μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Η κεντρική του παραλία είναι μια αμμουδιά αρκετών χιλιομέτρων, πολυσύχναστη και οργανωμένη.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ