Αλεξανδρούπολη - Έβρος

Εκδρομές

Δάσος Δαδιάς
Το μεικτό δάσος πεύκης-δρυός είναι προστατευόμενη ζώνη όπου ζουν τρία από τα τέσσερα είδη γύπα της Ευρώπης, γι’ αυτό και μπορείτε να το επισκεφθείτε μόνο συγκεκριμένες ώρες. Ο πιο ξεκούραστος τρόπος για να παρατηρήσετε τα σπάνια αρπακτικά με κιάλια αλλά και να ενημερωθείτε για το οικοσύστημα της Δαδιάς είναι να πάρετε το mini bus που φεύγει από το Οικοτουριστικό Κέντρο (2554032209). Η βόλτα διαρκεί μία ώρα, ενώ για την πεζοπορία μέχρι το παρατηρητήριο θα χρειαστείτε 2-3 ώρες. Από το Κέντρο θα ενημερωθείτε και για τον Οικοτουριστικό Ξενώνα Δαδιάς.
Δέλτα Έβρου
Ένα συνεχές εξελισσόμενο οικοσύστημα που αποτελείται από λιμνοθάλασσες, λίμνες, έλη, αμμοθίνες και μικρές νησίδες. Πλωτές περιηγήσεις με ξύλινη βάρκα οργανώνουν τα τουριστικά κέντρα των Φερών (2555024310) και της Τραϊανούπολης (2551061000). Η εμπειρία είναι απίστευτα χαλαρωτική, ενώ από τις καλαμιές θα δείτε να πετάγονται πάπιες, αγριόχηνες, κύκνοι και θαλασσαετοί – μην κάνετε το λάθος να πάτε χωρίς φωτογραφική μηχανή.
Σουφλί
Η πόλη του μεταξιού διασχίζεται κάθετα από την κεντρική οδική αρτηρία. Τραβήξτε χειρόφρενο για να δείτε το Μουσείο Μεταξιού που στεγάζεται σε αρχοντικό του 1885, να περπατήσετε στα δρομάκια, να θαυμάσετε τα παλιά κτίρια τα οποία μαρτυρούν την περίοδο της ακμής, στα τέλη του 19ου αιώνα, και τους δυο μεταβυζαντινούς ναούς του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Γεωργίου με τα αριστοτεχνικά τέμπλα.
Μεσημβρία
Θα πρέπει να διασχίσετε ένα φιδογυριστό δρόμο μέσα στο πράσινο για να φτάσετε στο σημαντικότατο αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας. Στο ιερό της Δήμητρας, από το οποίο σώζεται μόνο η θεμελίωσή του, βρέθηκε περίφημος θησαυρός από πολλά ασημένια, επάργυρα και χρυσά πλακίδια με λατρευτικές παραστάσεις 4ου και 3ου αιώνα π.X.
Λουτρά Τραϊανούπολης
Στο χωριό Λουτρά, στη θέση της αρχαίας Τραϊανούπολης, 14 χλμ. ανατολικά της Αλεξανδρούπολης αναβλύζουν υδροχλωριούχα και θερμομεταλλικά νερά. Θα δείτε επισκέπτες όλων των ηλικιών να απολαμβάνουν τις ιαματικές τους ιδιότητες. Οι περισσότεροι μένουν στους ξενώνες εντός των εγκαταστάσεων ή σε κοντινά ξενοδοχεία. Πληροφορίες: 2551051890.
Βυζαντινό μοναστήρι Παναγίας Κοσμοσώτειρας – Φέρες
Μεγαλοπρεπές εκκλησιαστικό μνημείο, δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, που χτίστηκε το 1152, στη δυτική όχθη του Έβρου, από τον αυτοκράτορα Ισάακιο Κομνηνό. Σήμερα σώζεται μόνο ο ναός. Η θέα από τον προαύλιο χώρο προς τον κάμπο και τον Έβρο είναι μοναδική.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ