Αιδηψός

Εκδρομές

Ήλια
Γραφικό ψαροχώρι, 8 χλμ. από την Αιδηψό, στους πρόποδες του όρους Τελέθριο, με θαυμάσια παραλία και πολλά μεζεδοπωλεία. Αξίζει να επισκεφθείτε τη γυναικεία Μονή του Αγίου Γεωργίου Ηλίων. Χτισμένη γύρω στο 1670, με εξαιρετική θέα, θεωρείται πως έχει ανεγερθεί στη θέση του αρχαίου ναού του Ηλίου Απόλλωνα από τον οποίο και πήρε το όνομά του το χωριό. Είναι διακοσμημένη με θαυμάσιες τοιχογραφίες και εικόνες από το 16ο και 17ο αιώνα. Ανάμεσα στα Ήλια και στις Ροβιές βρίσκεται η Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου (15 χλμ.), στους πρόποδες του όρους Τελέθριο. Δίπλα στο ναό της Οσίας Ειρήνης θα δείτε τα παρεκκλήσια του Οσίου Ονούφριου του ασκητού και του Αγίου Ιώβ του πολυάθλου διακοσμημένα με εξαιρετικές αγιογραφίες. Εικάζεται πως εκεί κοντά ήταν το αρχαίο μαντείο του Απόλλωνα Σελιναίου.
Γιάλτρα
Χωριό με παραδοσιακό χρώμα και ταβέρνες που προσφέρουν ωραίο κοντοσούβλι, 13 χλμ. από τη λουτρόπολη. Το επίνειό του είναι τα Λουτρά Γιάλτρων, με ζεστά ιαματικά νερά. Απολαυστική η καταπράσινη διαδρομή προς το χωριό. Πολύ όμορφες μικρές παραλίες σας καλούν να τις ανακαλύψετε, όπως τα Μπάνια, το Μονογάι, ο Κόρφος, το Στενό και η Βασιλίνα. Έξω από το χωριό μπορείτε να επισκεφτείτε τον ερειπωμένο ναό της Θεοτόκου του 14ου αιώνα.
Αγιόκαμπος
Παραλιακός οικισμός, σε απόσταση 10,5 χλμ. από την Αιδηψό, ανάμεσα σε ελαιώνες, με υπέροχες παραλίες, επίνειο του χωριού Άγιος. Συνδέεται ακτοπλοϊκά με τη Γλύφα Φθιώτιδας. Εδώ θα βρείτε πολλές ψαροταβέρνες, μπαρ και καφέ. Επισκεφτείτε επίσης το ναυτικό μουσείο Ναυτίλος στην είσοδο του χωριού, όπου θα θαυμάσετε συλλογές από κοχύλια, κοράλλια, απολιθώματα, πετρώματα και ημιπολύτιμους λίθους, καθώς και το βυζαντινό ναό του Αγίου Δημητρίου, που έχει ανακηρυχθεί ως ιστορικό μνημείο. Χτίστηκε τον 9o αιώνα μ.Χ. με υλικά που πάρθηκαν από αρχαιότερο ναό.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ