Άγιος Πέτρος

Εκδρομές

Καστάνιτσα
Από τα ομορφότερα χωριά του Πάρνωνα, διατηρεί αναλλοίωτη την παραδοσιακή τσακώνικη αρχιτεκτονική της. Ψηλά πέτρινα σπίτια, ξύλινα μπαλκόνια βαμμένα σε έντονα χρώματα (μπλε, κίτρινα, κεραμιδί), στέγες σκεπασμένες με σχιστόλιθο, δρύινα παραθυρόφυλλα. Διαθέτει ταβέρνες και ξενώνα. Αφήστε το αυτοκίνητο στην πλατεία και πάρτε το κεντρικό σοκάκι, που ανηφορίζει μέχρι τα ερείπια του βυζαντινού πύργου Καψαμπέλη, που δεσπόζει πάνω σ' ένα λόφο, στην κορυφή του χωριού. Το 1826, όταν οχυρώθηκαν εδώ οι Καστανιτσιώτες για να γλιτώσουν από τις επιδρομές του Ιμπραήμ, ο πύργος ήταν τρίπατος. Σήμερα σώζονται μόνο μερικοί τοίχοι, η θέα όμως είναι υπέροχη.

Πραστός
Ιστορικό χωριό και η πάλαι ποτέ αρχοντική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς. Το χειμώνα τα ψηλά πέτρινα πυργόσπιτα με τις πολεμίστρες και τις τοξωτές εξώπορτες ερημώνουν και θυμίζουν χωριό-φάντασμα. Αξίζει να επισκεφτείτε τα ερείπια της μητρόπολης, όπου μπορείτε να διαβάσετε το ιστορικό της πυρπόλησης του Πραστού.

Άνω Δολιανά
Αμφιθεατρικά χτισμένα σε υψόμετρο 1.050 μέτρων, τα Άνω Δολιανά είναι ένα χωριό-μπαλκόνι με θέα στον κάμπο της Τρίπολης, στο Μαίναλο και στον Χελμό. Είναι ονομαστό για το λευκό του μάρμαρο, από το οποίο λέγεται ότι έχουν χτιστεί, μεταξύ άλλων, η Αρχαία Ολυμπία και η Επίδαυρος, καθώς τα λατομεία της περιοχής λειτουργούν από το 600 π.Χ. Παραδοσιακός οικισμός, με καλοδιατηρημένα πετρόχτιστα σπίτια και ήπια τουριστική ανάπτυξη.

Άγιος Ιωάννης
Μικρό, ανερχόμενο χωριό προς την πλευρά του παράλιου Άστρους. Μέχρι πρότινος κλείδωνε με το τέλος του καλοκαιριού, αλλά τώρα έχουν αρχίσει να ανοίγουν μικροί παραδοσιακοί ξενώνες και ταβέρνες.

Πλάτανος
Μικρό, κουκλίστικο χωριό, όνομα και πράγμα. Τα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά δίνουν το στίγμα. Στην περιοχή της Λεπίδας υπάρχει μια όμορφη τοποθεσία με καταρράκτες.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ