Αθήνα - Βόρεια

Τι να δείτε

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Ελάτε σε επαφή με το βασίλειο της φύσης, σ’ αυτό το μουσείο της Κηφισιάς, που διακρίνεται για το σύγχρονο τρόπο παρουσίασης των εκθεμάτων του με multimedia εφαρμογές. Στις πρώτες αίθουσες παρουσιάζεται η χλωρίδα και στις επόμενες η πανίδα, από τις πιο απλές μορφές ζωής ως τα θηλαστικά. Τα παιδιά εντυπωσιάζονται ιδιαίτερα από το μεγάλο σκελετό του δεινόσαυρου στον παλαιοντολογικό τομέα. Μην παραλείψετε να δείτε τις εξαιρετικές εκδόσεις στο πωλητήριο, αλλά και να επισκεφθείτε το Κέντρο Γαία που βρίσκεται δίπλα. (http://www.gnhm.gr )
Κέντρο Γαία
Η νεότερη, αυτόνομη πτέρυγα του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας είναι αφιερωμένη στην έρευνα και την εκπαίδευση. Η έκθεση σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και παρουσιάζει τη λειτουργία του πλανήτη μας εδώ και εκατομμύρια χρόνια, αλλά και τη σημερινή κατάστασή του, με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις. Εντυπωσιακή η «Γεώσφαιρα», ένας ημισφαιρικός θόλος – οθόνη με διάμετρο 5μ. που προβάλλει τον περιστρεφόμενο πλανήτη μέσα από χιλιάδες εικόνες υψηλής ανάλυσης.  (http://www.gnhm.gr )
Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών
Σ’ ένα ιδιόκτητο νεοκλασικό κτίριο του Δήμου Αμαρουσίου στεγάζεται μια μικρή συλλογή που είναι αφιερωμένη στο λαϊκό θέατρο σκιών. Ο κύριος πυρήνας της είναι έργο του γνωστού καλλιτέχνη Ευγένιου Σπαθάρη και περιλαμβάνει φιγούρες του Καραγκιόζη και των άλλων μορφών του παραδοσιακού θεάτρου σκιών. Στην αυλή του μουσείου διοργανώνονται παραστάσεις. (http://www.karagiozismuseum.gr )


banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ