Φλώρινα

Τι να δείτε

Αρχαιολογικός Χώρος της ελληνιστικής πόλης της Φλώρινας
Μαρτυρά την κατοίκηση από τον 4ο π.Χ. αιώνα, που έληξε εξαιτίας πυρκαγιάς στις αρχές του 1ου π.Χ. αιώνα. Τα θυμιατήρια και τα πήλινα ειδώλια θεοτήτων (Αφροδίτη, Άρτεμις, Ερμής) υποδηλώνουν και προϊστορική παρουσία.
Λαογραφικό Μουσείο Φλώρινας
Πλούσια εκθέματα, πολλές φωτογραφίες και συνοδευτικά κείμενα. Θα κάνετε ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από τα εκθέματα και θα πάρετε μια πρώτη γεύση από την παράδοση, τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες των κατοίκων και την Ιστορία της περιοχής. Τα εκθέματα που αφορούν τη μελισσοκομία είναι από τα σημαντικότερα στην Ελλάδα.
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας
Σημαντικό κέντρο τέχνης με συλλογή έργων κορυφαίων σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, όπως οι Γιώργος Ζογγολόπουλος, Βλάσης Κανιάρης, Κώστας Κουλεντιανός, Γιάννης Μόραλης, Δημήτρης Μυταράς, Παναγιώτης Τέτσης, Κώστας Τσόκλης, Αλέκος Φασιανός αλλά και Δομήνικος Θεοτοκόπουλος!
Πινακοθήκη Καλλιτεχνών Φλώρινας
Το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης αναδεικνύεται από το 1992 εδώ, σε ένα διατηρητέο κτίριο του ΟΣΕ (1931). Η συλλογή περιλαμβάνει πάνω από εκατό έργα περίπου σαράντα Φλωρινιωτών καλλιτεχνών από τη δεκαετία του 1920 μέχρι σήμερα.
Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας
Ευρήματα μιας μακράς περιόδου, από τους Νεολιθικούς μέχρι και τους Βυζαντινούς χρόνους, από τις ανασκαφές στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα και το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, όπως και άλλων κοντινών περιοχών.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ