Τρίπολη

Τι να δείτε

Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης
Στεγάζεται σ’ ένα υπέροχο νεοκλασικό του Ερνέστου Τσίλερ και περιλαμβάνει θησαυρούς της αρκαδικής αρχαιότητας. Στις αίθουσές του θα δείτε επιτύμβιες στήλες και επιγραφές, αρχαϊκά και ρωμαϊκά γλυπτά και ανάγλυφα, ιερά αντικείμενα, νεολιθικά και πρωτοελλαδικά σκεύη καθημερινότητας καθώς και πλήθος ειδωλίων.

Αρχαιολογικό Μουσείο Αλέας Τεγέας
Τα εκθέματά του προέρχονται κατά κύριο λόγο από το ναό της Αλέας Αθηνάς Τεγέας καθώς και από το αρχαίο θέατρο της Τεγέας, χώροι που επίσης αξίζουν μια επίσκεψη. Φιλοξενεί μεγάλο αριθμό έργων του Παριανού γλύπτη Σκόπα. Το μουσείο βρίσκεται 12 χλμ. έξω από την Τρίπολη. Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης
Στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου, στο ισόγειο του κομψού οικήματος Μαλλιαρόπουλου βρίσκεται το μουσείο που είναι αφιερωμένο στους αγώνες των Ελλήνων. Από το 2000 που εγκαινιάστηκε, φιλοξενεί όπλα, αντικείμενα και ντοκουμέντα από την επανάσταση του 1821, τον Μακεδονικό Αγώνα, την Απελευθέρωση κ.ά.

Μουσείο Χαλκού Τρίπολης
Πρόκειται για το έργο ενός ανθρώπου, του Τάσου Μπιρμπίλη, που συνέλεξε εκατοντάδες χάλκινα αντικείμενα από όλη την Αρκαδία και τα εκθέτει στο πατρικό του σπίτι στην καρδιά της πόλης. Μπορείτε να το επισκεφθείτε κατόπιν συνεννόησης με τον ίδιο το συλλέκτη (2710225757).


Αρχαιολογικός χώρος Μαντινείας Η Μαντίνεια, από τις αρχαιότερες αρκαδικές πόλεις, απέχει 14 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει την Αγορά, τους ναούς της Ήρας και του Σωτήρος Διός, το επιβλητικό Βουλευτήριο, καθώς και το αρχαίο θέατρο όπου δίνονται παραστάσεις ακόμη και σήμερα.

Αγία Φωτεινή Μαντινείας
Ένα ψηφιδωτό αρχιτεκτονικών στιλ (από αρχαιότροπα μέχρι βυζαντινά) έχουν κάνει αυτόν τον πραγματικά μοναδικό, εκλεκτιστικό ναό, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Μαντινείας, 12 χλμ. από την Τρίπολη, διάσημο εκτός των συνόρων της περιοχής.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ