Τρίκαλα - Φενεός - Ορεινή Κορινθία

Τι να δείτε

Λίμνη Δόξας
Ίσως η πιο όμορφη εκδρομή στη Ζήρια. Περάστε από το χωριό Αρχαία Φενεός και, 2 χλμ. βορειότερα, θα συναντήσετε μια πανέμορφη υδάτινη επιφάνεια που περιβάλλεται από ελατόδασος. Στο κέντρο της, στην άκρη μιας μικρής νησίδας, στέκει το Παλιομονάστηρο, χτισμένο το 1500. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε, λίγο πιο ψηλά, το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου (1693), που είναι κυριολεκτικά πνιγμένο στο πράσινο κι έχει εκπληκτική θέα στη λίμνη.
Λίμνη Δασίου
Μικρή λίμνη στα δυτικά του οροπεδίου της Ζήριας, κοντά στα Τρίκαλα, που στεφανώνεται από έλατα και είναι από τις ορεινότερες λίμνες στην Ελλάδα. Αν ο καιρός είναι καλός, η περιοχή προσφέρεται για πικνίκ και πεζοπορίες.
Παναγιά του Βράχου
Ένας χωματόδρομος από τα σχεδόν έρημα χωριά Άνω και Κάτω Ταρσός οδηγεί στο εντυπωσιακό μοναστήρι της Παναγιάς του Βράχου –χτισμένο σε σχισμή βράχου–, που σε πολλούς θα θυμίσει Μετέωρα.
Μονή Αγίου Βλασίου
Βρίσκεται στα Άνω Τρίκαλα, σε υψόμετρο 1.400 μ., και ιδρύθηκε το 14ο αιώνα. Διασχίστε την αυλή της και βγείτε στο πίσω μέρος, όπου απλώνεται ένα δάσος από πλατάνια, πουρνάρια, έλατα, πεύκα και οξιές και, ακριβώς απέναντί σας, ορθώνεται ένας τεράστιος απόκρημνος βράχος, που δίνει μια απόκοσμη αίσθηση στο τοπίο.
Σπήλαιο Ερμή
Στην ανατολική πλαγιά της Ζήριας, χαμηλότερα από το οροπέδιο της Φλαμπουρίτσας, με σταλακτίτες και σταλαγμίτες.
Αθλητικό-Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήριας
Το σχετικά καινούργιο χιονοδρομικό με ένα baby lift ύψους 100 μ. σας περιμένει για παιχνίδια στο χιόνι ή για καφέ στο σαλέ, ενώ μπορείτε να νοικιάσετε και snow mobile ή ATV και να φτάσετε μέχρι τη λίμνη Δασίου ή το Σπήλαιο του Ερμή.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ