Σίφνος

Τι να δείτε

Κάστρο
Η ιστορία εδώ είναι παρούσα σε κάθε βήμα: από τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης που δέσποζε στην κορυφή του λόφου (6ος π.Χ. αιώνας), τις τοιχοδομές με τις αρχαίες κολόνες και τις ρωμαϊκές σαρκοφάγους που συναντάς στα σοκάκια μέχρι τις έξι «λότζιες» (στοές από τις οποίες μπαίνεις στον οικισμό) και τα εκκλησάκια του 16ου και του 17ου αι. με τα διακοσμημένα δάπεδα. Στο κέντρο βρίσκεται η λατινική καθεδρική εκκλησία και η στήλη με την επιγραφή του Γιαννούλη Ντα Κορώνια από τον 14ο αιώνα.
Ακρόπολη Αγίου Ανδρέα
Οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος που απλώνεται σε μεγάλη έκταση στο πλάτωμα του λόφου του Άγιου Ανδρέα. Διακρίνεται το μεγαλοπρεπές μυκηναϊκό τείχος αλλά και ο πυκνός πολεοδομικός ιστός με διάφορα οικοδομήματα. Στο χώρο λειτουργεί και μουσείο.
Αρχαίος Τύμβος «Σωρούδι»
Μεγάλη κατασκευή, πιθανώς μυκηναϊκός θολωτός τάφος, που δεσπόζει στο χώρο της Πούντας αγναντεύοντας τη θάλασσα και είναι ορατό από πολλά σημεία της περιοχής, ενώ έχει άμεση οπτική επαφή με τη μυκηναϊκή ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα.
Αρχαιολογικό Μουσείο Κάστρου
Στις συλλογές του περιλαμβάνονται ευρήματα από διάφορες ανασκαφές του νησιού: γλυπτά από την αρχαϊκή μέχρι και τη ρωμαϊκή εποχή, νομίσματα και αγγεία από τη γεωμετρική μέχρι και την ελληνιστική εποχή.
Λαογραφικό Μουσείο Απολλωνίας
Το μουσείο του Συνδέσμου Σιφνίων βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και περιλαμβάνει εκθέματα από την παραδοσιακή ζωή του νησιού (ενδυμασίες, σπαθιά, είδη μελισσοκομικής και αγγειοπλαστικών κ.ά.).
Χρυσοπηγή
Το μοναστήρι της Παναγιάς της Χρυσοπηγής (1650), πολιούχου της Σίφνου, στολίζει το ομώνυμο ακρωτήρι, αγαπημένο σημείο των κολυμβητών.
Μοναστήρι των Φυρογείων
Αναστυλωμένο μοναστήρι του 16ου αι. στο χωριό Καταβατή όπου λειτουργεί μικρό μουσείο νεότερης κεραμικής.
Άσπρος Πύργος
Ένας από τους καλύτερα διατηρημένους 76 αρχαίους πύργους-φρυκτωρίες του νησιού κοντά στην παραλία του Πλατύ Γιαλού.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ