Σαντορίνη

Τι να δείτε

Ηφαίστειο
Η βόλτα στο νησάκι της Νέας Καμένης, όπου θα πάτε οργανωμένα με καϊκάκια, συνδυάζοντας την εκδρομή με μπάνιο στα θερμά νερά, επιβάλλεται. Θα δείτε τους κρατήρες, τις «βολίδες» (μάγμα που καταψύχθηκε ενώ βρισκόταν στον αέρα) και εντυπωσιακά κρυσταλλικά πετρώματα.

Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου

Από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, ο προϊστορικός οικισμός με τα διώροφα και τριώροφα σπίτια και τις ξεστές (δημόσια κυρίως κτίσματα από πελεκητές πέτρες) είναι εντυπωσιακός. Ιδιαίτερα προχωρημένο ήταν το αποχετευτικό σύστημα, ενώ, σε αντίθεση με τα μινωικά ανάκτορα, εδώ τα ευρήματα δείχνουν έναν πολιτισμό με πιο ανθρώπινο πρόσωπο και καλύτερη κατανομή πλούτου.

Μουσείο Προϊστορικής Θήρας

Εντυπωσιακό μουσείο στο κέντρο των Φηρών που θα σας εισαγάγει με τον καλύτερο τρόπο στην ιστορία του νησιού, το οποίο υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα στο Αιγαίο κατά το 18ο και 17ο αιώνα π.Χ., παρουσιάζοντας τοιχογραφίες και ευρήματα από το Ακρωτήρι και όχι μόνο.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Δίπλα στο τελεφερίκ των Φηρών, φιλοξενεί συλλογές γλυπτών και επιγραφών από την αρχαϊκή μέχρι τη ρωμαϊκή περίοδο, καθώς και κεραμικά αγγεία και πήλινα ειδώλια από τη γεωμετρική μέχρι την ελληνιστική εποχή.

Αρχαία Θήρα

Ερείπια αρχαίου οικισμού (αποτέλεσε το μοναδικό αστικό κέντρο του νησιού από τον 9ο π.Χ. αιώνα) σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία στην κορυφή του βράχου που δεσπόζει πάνω από το Καμάρι.

Παναγία Επισκοπής Γωνιάς

Το σημαντικότερο μνημείο των βυζαντινών χρόνων, ιδρύθηκε από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Αλέξιο Α΄ Κομνηνό στα τέλη του 11ου αιώνα. Προσέξτε το σπάνιο μαρμάρινο τέμπλο.

Σκάρος

Στην άκρη του οικισμού στο Ημεροβίγλι, πάνω στην Καλντέρα, τα ερείπια από το παλιό ενετικό κάστρο (Καστέλι) δημιουργούν ιδανικό σκηνικό για απογευματινή βόλτα.

Λαογραφικό Μουσείο Εμμανουήλ Λιγνού

Στο Κοντοχώρι, λίγο έξω από τα Φηρά, διαθέτει παραδοσιακή σαντορινιά κάναβα και πλούσια λαογραφική συλλογή.

Λαογραφικό Μουσείο Πύργου

Αντικείμενα που αναβιώνουν τη Σαντορίνη του παρελθόντος σε ένα παραδοσιακό συγκρότημα παλιάς κάναβας στο χωριό Πύργος.

Καθολικά Φηρών

Μια από τις πιο όμορφες συνοικίες των Φηρών, με καλοδιατηρημένα αρχοντικά, καθολικές εκκλησίες (επισκεφτείτε τη μητρόπολη ή Ντόμο όπως την αποκαλούν), τις μονές Δομινικανίδων και Λαζαριστών και το Μέγαρο Γκύζη.

Μέγαρο Γκύζη

Το αρχοντικό του 1700, που συντηρείται από την Καθολική Επισκοπή Θήρας, φιλοξενεί έκθεση χαρακτικών και λαογραφική συλλογή για τις Κυκλάδες και διοργανώνει ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ναυτικό Μουσείο

Στην Οία, με αντικείμενα και φωτογραφικό υλικό που μαρτυρούν την πλούσια ναυτική ιστορία του νησιού.

Αρχοντικό Αργυρού

Αρχοντόσπιτο στο κέντρο της Μεσαριάς που λειτουργεί ως μουσείο. Σώζονται τα έπιπλα και οι οροφογραφίες του.

Art Space Santorini

Στον ατμοσφαιρικό χώρο της παλιάς κάναβας Αργυρού, στην Έξω Γωνιά, εκτός από τη μόνιμη έκθεση για την ιστορία του κρασιού, λειτουργεί πολιτιστικό κέντρο με περιοδικές εκθέσεις γνωστών καλλιτεχνών.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ