Σαμοθράκη

Τι να δείτε

Αρχαιολογικός Χώρος Παλαιόπολης - Ιερό των Μεγάλων Θεών
Βρίσκεται στα βόρεια του νησιού, είναι η αρχαία Σαμοθράκη όπου και το Ιερό των Καβείρων, του οποίου η σημασία ήταν εφάμιλλη των λατρευτικών κέντρων των Δελφών και της Ελευσίνας. Θα δείτε το πρόπυλο του Πτολεμαίου Βαέτου Φιλάδελφου (285-280 π.Χ.), το Αρσινόειον, εντυπωσιακό κυκλικό κτίριο, ανάθημα της Πτολεμαίας βασίλισσας Αρσινόης (500 π.Χ.), το ανάκτορο, η ιερή κατοικία, ο θόλος, το τέμενος, το ιερό, η αρχαϊστική κόχη, ο μαρμάρινος βωμός, το ελληνιστικό κτίριο, η στοά και η κρήνη όπου βρισκόταν η περίφημη Νίκη της Σαμοθράκης, η οποία σήμερα εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου, και το ελληνιστικό θέατρο του 6ου π.Χ. αιώνα.
Αρχαιολογικό Μουσείο
Το Μουσείο της Παλαιόπολης έχει χτιστεί από την Αμερικάνικη Αρχαιολογική Σχολή και φιλοξενεί ευρήματα από την ανασκαφή στο Ιερό των Μεγάλων Θεών – ανάμεσά τους η ανάγλυφη μαρμάρινη ζωφόρος του πρόπυλου του τεμένους γύρω στο 340 π.Χ., ένα συγκολλημένο ακέφαλο άγαλμα της Νίκης μέχρι πολύτιμα κοσμήματα και ασημένια νομίσματα που έδωσε η ανασκαφή των Νεκροπόλεων.
Βάθρες
Μετά τα Θέρμα αμέτρητοι καταρράκτες από το όρος Σάος πέφτουν μέσα σε ρέματα και σχηματίζουν μικρές λίμνες, τις βάθρες. Αυτό είναι το κύριο αξιοθέατο του νησιού μέσα σε ένα πυκνό δάσος με πλατάνια, σφεντάμια και οξιές. Το πιο γνωστό ρέμα είναι ο Φονιάς, με δεκάδες βάθρες. Ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται όσο ανεβαίνεις το μονοπάτι.
Παναγία Κρημνιώτισσα
Από τις 999 εκκλησιές που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ντόπιων υπάρχουν στο νησί, αυτό το μικρό ξωκλήσι έχει την πιο εντυπωσιακή θέα. Βρίσκεται πάνω από την παραλία της Παχιάς Άμμου και σε κάποια σημεία έχει παγκάκια για να απολαύσετε το αγνάντι.
Ιαματικά λουτρά
Γνωστά από την αρχαιότητα για την αποτελεσματικότητά τους, τα ιαματικά λουτρά στα Θέρμα τροφοδοτούνται από θειούχα πηγή με νερό θερμοκρασίας έως και 60 βαθμών Κελσίου. Στο Δημοτικό Υδροθεραπευτήριο υπάρχουν χωριστές μπανιέρες για άντρες και γυναίκες.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ